Praėjo savaitė: prie vaiko pinigų sistemos prisijungti pavyksta dar ne visiems | Kas vyksta Kaune

Praėjo savaitė: prie vaiko pinigų sistemos prisijungti pavyksta dar ne visiems

delfi.lt 2018/01/08 10:03
Lietuvos banko nuotr.

Praėjus savaitei nuo paleidimo informacinė sistema www.spis.lt, kuria turėtų būti galima pateikti prašymą dėl vaiko pinigų, vis dar negali aptarnauti visų norinčiųjų pateikti prašymus.

„Savaitę palaukiau, galvoju, gal jau padoru pabandyti jungtis prie SPIS dėl tų Vaiko pinigų. Kur tau!.. Laukiu toliau. Kaip jūs?“, – feisbuke ironizavo vilnietė Donata.

Socialinės apsaugos ir darbo viceministras Eitvydas Bingelis teigė, kad sistema veikia, tačiau yra ribojami prisijungimo kiekiai.

„Savaitgalį sistema veikė sklandžiai, buvo mažesnis apkrovimas, tai dauguma žmonių savaitgalį prisijungė. Per savaitgalį yra paruošti sistemos patobulinimai, kad sistema galėtų apdoroti didesnį prisijungusių vartotojų skaičių. Šiandien vyksta testavimai, kad paleidus jau tą modulį nebebūtų jokių trikdžių“, – sakė E. Bingelis.

Socialinės apsaugos ir darbo viceministras vylėsi, kad artimiausiu metu bus sudaryta galimybė prie sistemos prisijungti didesniam žmonių skaičiui. Tačiau jis patikino, kad žmonės gali bandyti jungtis ir dabar.

„Jeigu sistema išmeta pranešimą, kad šiuo metu yra per daug vartotojų, tai siūlome bandyti už poros valandų. Apkrovimas yra mažiausias anksti ryte ir vėlai vakare“, – sakė E. Bingelis.

Viceministras taip pat patikino, kad žmonės neturėtų nerimauti, nes nepriklausomai nuo to, kada jie pateiks prašymą dėl vaiko pinigų, lėšų jie nepraras. Visa vaiko pinigų suma už visus mėnesius bus pervesta nepriklausomai nuo to, kada metų bėgyje žmonės pateiks prašymą.

„Kai pasileis naujas modulis, mes papildomai informuosime, kad žmonės galėtų jungtis ir sklandžiai užpildyti prašymus“, – sakė E. Bingelis.

Prašymus taip pat galima teikti ir raštu savivaldybėse ar jų padaliniuose. Internetu kreipiantis dėl universalios 30 eurų išmokos vaikui papildomų dokumentų teikti nereikia. Prašymus teikiant savivaldybių skyriuose reikės pateikti savo asmens dokumentą. Nepriklausomai nuo pajamų už kiekvieną vaiką bus skiriama 30 eurų mėnesinė išmoka.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA