Bando gudrauti: alkoholio kontrolės įstatymo pakeitimų laikosi ne visi | Kas vyksta Kaune

Bando gudrauti: alkoholio kontrolės įstatymo pakeitimų laikosi ne visi

Kauno apskrities VPK nuotr.

Sekmadienį, sausio 7 d., Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos pareigūnai tikrino, kaip Kauno apskrityje laikomasi nuo šių metų sausio 1 d. įsigaliojusių Lietuvos Respublikos alkoholio kontrolės įstatymo pasikeitimų.

[galerija kiek=”4″]

Priemonės metu siekta išsiaiškinti, ar laikomasi prekybos alkoholiniais gėrimais laiko apribojimo, ar alkoholį įsigyja ir vartoja tinkamo amžiaus asmenys. Pareigūnai taip pat dėmesį skyrė ir stebėjo, ar tinkamai laikomasi prekybos alkoholiu viešojo maitinimo įstaigose pasikeitimų.

Policinės priemonės metu pareigūnai vyko ne tik į Kauno mieste, bet ir į Kauno apskrityje, kaimų vietovėse veikiančias parduotuves. Patikrinta iš viso 13 vietų, prekiaujančių alkoholiu. Lankytasi Jonavos r., Batėgaloje, Kauno r., Drąseikių k., Lapėse, Domeikavoje, Sargėnuose, Šilainiuose ir kitose Kauno apskrities policijos prižiūrimose teritorijose.

Vienoje iš viešojo maitinimo įstaigų Šilainiuose nustatytas pažeidimas. Priemonės menu nustatyta, kad įstaiga nesiimama pakankamų priemonių, jog sekmadienį po 15 val. nebūtų išnešamas alkoholis. Dėl mažmeninės prekybos alkoholiniais gėrimais tvarkos ar kitų alkoholinių gėrimų pardavimo, laikymo ir gabenimo reikalavimų pažeidimo pradėta administracinė teisena.

Taip pat nustatytos dvi moterys, įsigijusios ir išsinešusios alkoholinių gėrimų iš tos pačios viešojo maitinimo įstaigos. Dėl viešojo maitinimo vietose įsigytų alkoholinių gėrimų ir išneštų iš viešojo maitinimo vietų Alkoholio kontrolės įstatyme draudžiamu laiku, moterims taikyta administracinė atsakomybė.

Pareigūnai primena, kad viešojo maitinimo vietose įsigytų alkoholinių gėrimų išnešimas iš viešojo maitinimo vietų pirmadieniais–šeštadieniais nuo 20 val. iki 10 val., o sekmadieniais nuo 15 val. iki 10 val. užtraukia baudą nuo 14 iki 30 eurų. Tokias prevencines priemones pareigūnai vykdys ir toliau.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA