Užliedžiuose skleidžiama panika – be realaus pagrindo | Kas vyksta Kaune

Užliedžiuose skleidžiama panika – be realaus pagrindo

krs.lt

Kauno rajono savivaldybės administracija gavo Užliedžių seniūnijos gyventojų raštą, kuriame tvirtinama, esą nenustatyti asmenys įvairių markių automobiliais persekioja vaikus, siūlo jiems saldainių ir kviečia pasivažinėti.

Panašūs laiškai dar praėjusių metų pabaigoje pasiekė įvairias redakcijas, o naujienų portaluose atsirado reportažai su grėsmingomis antraštėmis. Dėl neatsakingai paskleistos informacijos kai kurie tėvai ėmė panikuoti. Sunerimę žmonės buriasi į grupes ir patruliuoja naktimis.

Iš tiesų, jokių konkrečių nusikalstamų veikų, susijusių su pasikėsinimu į vaikų saugumą, Užliedžių seniūnijoje neužregistruota. Pareigūnai spėja, kad gyventojų baimė galėjo kilti nepagrįstai, geriems žmonėms pasiūlius pavėžėti tolimus atstumus nuo mokyklos einančius vaikus.

Kauno apskrities policijos atstovė spaudai Justina Kazragytė teigė, kad policijos sistemoje registruojamų įvykių Užliedžių seniūnijoje nepadaugėjo, tačiau, reaguojant į gyventojų prašymus, sustiprintas policijos patruliavimas.

Kauno rajono savivaldybės administracija pavedė Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjai Irenai Marcinkevičienei informuoti Užliedžių seniūnijoje esančias ugdymo įstaigas apie situaciją. Įstaigų vadovams nurodyta pravesti pokalbius su tėvais.

Kauno rajono savivaldybė ragina gyventojus būti aktyviais ir prisidėti prie saugios aplinkos kūrimo.

Užliedžių seniūnijoje jau veikia 8 saugios kaimynystės grupės, tačiau jų galėtų būti ir daugiau.

Apie visus teisės pažeidimus arba įtartinus atvejus reikėtų pranešti policijai tel.112 arba Kauno r. savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjui Sergejui Lemziakovui (tel.:8 683 61376; sergejus.lemziakovas@krs.lt).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA