Policija baudžia naktį alkoholį išsinešančius pirkėjus ir parduodančias prekyvietes | Kas vyksta Kaune

Policija baudžia naktį alkoholį išsinešančius pirkėjus ir parduodančias prekyvietes

BNS 2018/01/05 18:48
Asociatyvi/kaunas.lt nuotr.

Vilniaus policija pradėjo bausti asmenis, kurie naktį baruose įsigijo alkoholio ir jį išsinešė, penktadienį pranešė Lietuvos ryto televizija. Už išsineštą alkoholį, kai jis neparduodamas parduotuvėse, baudžiami ir pirkėjai. Pirmą kartą baudžiamas vyras žurnalistei pripažino gavęs 7 eurų baudą.

Pirmasis buvo patikrintas Žemuosiuose Paneriuose esantis baras. Pareigūnai ir Alkoholio kontrolės departamento specialistai nustatė tris atvejus, kai pardavėja pardavė alaus išsinešimui. Už ta, kad pardavė alkoholį išsinešimui draudžiamu laiku, barui gresia bauda nuo 150 iki 500 eurų, antrą kartą nusižengus gresia bauda iki 1,5 tūkst. eurų.

Pirmajame patikrintame bare policija rado ir butelį be banderolės, šis pažeidimas gali lemti ir licencijos prekiauti alkoholiu praradimą.

Tokius reidus policija žada rengti ne tik sostinės naktiniuose baruose. Policija sako, kad vietos, leidžiančios išsinešti alkoholį, lemia didesnį nusikalstamumą aplinkui, alkoholis nešamas į namus, ten vartojamas, įvyksta smurtas artimoje aplinkoje.

Nuo sausio baudos nuo 14 iki 30 eurų, o už pakartotinus nusižengus – iki 90 eurų gresia už alkoholio išnešimą iš viešojo maitinimo vietų tuo metu, kai įstatymas draudžia prekybą svaigalais – pirmadieniais–šeštadieniais iki 10 valandos ir nuo 20 valandos, o sekmadieniais – iki 10 valandos ir nuo 15 valandos.

„Socialūs visuomenės nariai, suprasdami, kad grės administracinė atsakomybė, tikrai susilaikys nuo tokio pirkimo. Sumažės tokių viešąją maitinimo veiklą imituojančių barų ar kavinių, kaip jie save vadina, populiarumas ir jie bus priversti patys užsidaryti,“ – yra sakęs Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento Tabako ir alkoholio kontrolės skyriaus vyriausiasis specialistas Jurgis Kazlauskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA