Š. Jasikevičius: darėme viską, kad M. Kuzminskas atsidurtų „Žalgiryje“ | Kas vyksta Kaune

Š. Jasikevičius: darėme viską, kad M. Kuzminskas atsidurtų „Žalgiryje“

delfi.lt 2018/01/04 20:49
R. Tenio nuotr.

Sėkmingai Eurolygoje žygiuojantis Kauno „Žalgiris“ (10/5) ketvirtadienio rytą išskrido į Belgradą. Jau rytoj pragariška atmosfera alsuojančioje „Kombank“ arenoje žalgiriečiai ginklus surems su „Crvena Zvezda“ (6/9) ekipa. Apie laukiančią dvikovą ir nepavykusias derybas su Mindaugu Kuzminsku prieš skrydį kalbėjo kauniečių strategas Šarūnas Jasikevičius.

„Priešininkai išlaikė tokį pat žaidimo braižą, komandoje – tie patys svarbiausi žaidėjai. Aišku, kad šį kartą atmosfera arenoje bus ne mūsų pusėje, todėl svarbiausia bus susitvarkyti psichologiškai, nereaguoti į jų sirgalių keliamą triukšmą bei koncentruotis rungtynėms.

Namuose jie žaidžia su daug didesne fizine jėga, daug kas jiems ten yra leidžiama, o jų propaguojamas žaidimas išliko daugiau mažiau panašus, galbūt tapo kiek brandesnis, tačiau ir mes patobulinome savo žaidimą“, – apie laukiančias rungtynes kalbėjo Š. Jasikevičius.

Į Belgradą kartu su komanda išvyksta ir slovėnas Beno Udrihas. Pasak žalgiriečių trenerio, slovėnas tikrai gaus savo šansą aikštelėje.

„Aš galvoju, kad jis žais. Žiūrėsime, kaip jam seksis. Kol kas labai daug iš jo nesitikime, tačiau niekada negali žinoti, nes tai labai patyręs žaidėjas. Per treniruotes dar matosi, kad jam trūksta žaidybinio ritmo, trūksta kondicijos, bet krepšinį jis mato ir supranta, taip kad rungtynių metu reikės reaguoti į jo situacijas ir įsiliejimą į žaidimą“, – kalbėjo kauniečių treneris.

Ilgą laiką „Žalgiris“ derėjosi su Mindaugu Kuzminsku, tačiau buvęs žalgirietis galiausiai pasirinko Milano komandą.

Anot Š. Jasikevičiaus, kauniečiai dėjo milžiniškas pastangas, jog prisiviliotų Lietuvos rinktinės puolėją.

„Žmonės yra laisvi pasirinkti tai, ko jie nori. Mes padarėme viską, kad jis būtų čia. Per pastaruosius metus, kiek esu čia, sunkiai įsivaizdavau, kad komanda dėtų tiek pastangų vieno žaidėjo prisitraukimui.

Tiek vadovybė, tiek žaidėjai stengėsi, kad Mindaugas žaistų pas mus. Paulius Motiejūnas net bandė skaičiuoti kitų metų biudžetą, kad susilygintų su kitų komandų pasiūlymais, tačiau žaidėjas pasirinko kitą ekipą“, – pasakojo „Žalgirio“ strategas.

Krepšinis.lt šaltinių duomenimis, „Žalgiris“ buvusiam Niujorko „Knicks“ krepšininkui per mėnesį siūlė apytiksliai 60 tūkst. eurų atlyginimą, tačiau M. Kuzminskas tokį pasiūlymą atmetė.

Milano „AX Armani“ marškinėlius pasirinkęs M. Kuzminskas Italijos ekipoje turėtų debiutuoti jau penktadienį. Kaip prieš keletą dienų pripažino pats krepšininkas, po Italijos klubo pasirinkimo iš Lietuvos krepšinio sirgalių jis sulaukė ir ne pačių maloniausių komentarų.

„Kaip juokauju, dabar esu tautos priešas numeris vienas. Stengiuosi nuo to atsiriboti, bet pamatai, kaip parašo, palinki nesėkmės, buvo linkėjimų ir gauti traumą, nebežaisti rinktinėje.

Gal žmonės nusivylę, tikėjosi, kad prisijungsiu prie „Žalgirio“. Ką padarysi, gal ateityje susiklostys kitaip“, – LNK žinioms kalbėjo debiuto Milane laukiantis M. Kuzminskas.

Po penkių iš eilės „Žalgirio“ pergalių Eurolygoje, kauniečiai užima 4-ąją turnyrinės lentelės poziciją, tuo tarpu „Crvena Zvezda“ – 11-ąją.

Tuo metu „AX Armani“ (4/11) ekipa, kuriai atstovaus M. Kuzminskas, turnyro lentelėje yra pati paskutinė, 16-a.

Pirmąjį „Žalgirio“ ir „Crvena Zvezda“ mačą Kaune 78:76 laimėjo Lietuvos čempionai. Per visą Eurolygos istoriją tarpusavio akistatų rezultatas 4-1 „Žalgirio“ naudai. Rungtynių pradžia – penktadienį 20 val.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA