Sudarytus šauktinių sąrašus skelbs interneto svetainėje | Kas vyksta Kaune

Sudarytus šauktinių sąrašus skelbs interneto svetainėje

BNS 2018/01/04 12:44
Asociatyvi / M. Lysenko nuotr.

Krašto apsaugos ministerijoje ketvirtadienį sudaryti šių metų šauktinių sąrašai, į jį įtraukti beveik 28 tūkstančiai jaunuolių nuo 19 iki 26 metų.

„Sąrašai jau yra sudaryti“, – spaudos konferencijoje sakė krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis.

Šiemet devynių mėnesių tarnybai įvairiuose Lietuvos kariuomenės daliniuose bus pašaukti beveik 3,9 tūkstančiai karo prievolininkų.

Ministerija teigia, kad karo prievolininkų sąrašas sudarytas atsitiktine tvarka, naudojantis kompiuterių programa.

Į šauktinių sąrašus gali patekti ir tie jaunuoliai, kurie iki jų sudarymo bus pateikę prašymus tarnybą atlikti savo noru. Vadinamieji šauktiniai savanoriai turi galimybę pasirinkti tarnybos vietą ir gauti didesnį atlyginimą.

Planuojama, kad šių metų šauktinių sąrašai ir nurodymai dėl atvykimo į komplektavimo padalinius bus paskelbti kitos savaitės viduryje interneto svetainėje https://sauktiniai.kam.lt.

Sudarius ir paskelbus karo prievolininkų sąrašus, į juos nepatekę vaikinai ir merginos nuo 18 iki 38 metų toliau galės teikti prašymus savo noru atlikti nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą.

Seimas šauktinių tarnybą atnaujino 2015 metais, reaguojant į Rusijos veiksmus Ukrainoje ir Baltijos jūros regione.

Krašto apsaugos ministerija teigia, kad visi šauktiniai į kariuomenę iki šiol ateidavo savanoriškai, tačiau prognozuojama, jog šiemet tarp jų bus ir realių karo prievolininkų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA