Siūloma keisti pirmojo vairuotojo pažymėjimo išdavimo tvarką | Kas vyksta Kaune

Siūloma keisti pirmojo vairuotojo pažymėjimo išdavimo tvarką

BNS 2018/01/04 17:10
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Vidaus reikalų ministerija parengė pataisą, kuria siūloma vairuotojams pirmą pažymėjimą išduoti trejiems metams, o ne dvejiems, kaip yra dabar. Pataisai šią savaitę jau pritarė Vyriausybė – toliau ji bus svarstoma Seime.

Siūloma nustatyti, kad pradedantiesiems vairuotojams išduodamas trejus metus galiojantis vairuotojo pažymėjimas, kurį jie po dvejų metų turės teisę pakeisti į 10 metų galiojantį vairuotojo pažymėjimą, jeigu per dvejus metus nuo jo išdavimo dienos nepadarė pažeidimų, už kuriuos įstatyme numatytas papildomas vairuotojų mokymas.

„Toks palengvinimas sumažintų eiles „Regitroje“, o jauni vairuotojai galėtų civilizuotai pasikeisti pažymėjimą, nebėgdami strimgalviais paskutinę dieną“, – pranešime spaudai aiškina vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas.

Vyriausybė pritarė ir kitiems pakeitimams, kurie palengvintų transporto priemonių savininkų administracinę naštą: būtų sudaroma galimybė internetu sustabdyti transporto priemonės leidimą dalyvauti eisme nelikus transporto priemonės valdytojo ar savininko, t. y., jam mirus ar išregistravus savininką iš Juridinių asmenų registro. Taip pat siūloma sudaryti galimybę tokią transporto priemonę eksploatuoti ne jo savininkams iki kol bus priimtas palikimas.

Be to, Seimui pritarus, eisme negalėtų dalyvauti transporto priemonės, už kurias nesumokėti mokesčiai (kelių mokesčiai, muitai įsigyjant automobilį).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA