Teismo nuosprendžio sulaukė moterį žarstekliu užmušęs V. Kulikovas | Kas vyksta Kaune

Teismo nuosprendžio sulaukė moterį žarstekliu užmušęs V. Kulikovas

Kauno apygardos teismo inf. 2018/01/04 15:30
DELFI nuotr.

Ketvirtadienį Kauno apygardos teisme dėl nužudymo ir turto sunaikinimo visuotinai pavojingu būdu paskelbtas nuosprendis 31-erių Valerijui Kulikovui. Žarstekliu kelis kartus smūgiavęs aukai į galvą, po to jis padegė namą bandydamas nuslėpti žmogžudystės įkalčius.

Kaip pažymima Kauno apygardos teismo pranešime, V. Kulikovas stojo prieš teismą dėl to, kad 2016 m. spalį Karmėlavoje stovinčio namo virtuvėje, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, konflikto metu ne mažiau kaip aštuoniais smūgiais žarstekliu į galvą nužudė nukentėjusiąją. Tada, siekdamas nuslėpti padarytą nusikaltimą, tyčia padegė gyvenamąjį namą.

Nors kaltinamasis ikiteisminio tyrimo metu savo kaltę tai pripažino, tai neigė ir keitė parodymus, teisme jis visgi prisipažino moterį, pas kurią gyveno, nužudęs, o name sukėlęs gaisrą. Jo kaltę pagrindė ir byloje esantys faktiniai duomenys.

Teismas nustatė, kad įvykio dieną tarp V. Kulikovo ir nukentėjusiosios įsižiebė konfliktas dėl to, jog ši vyrą vijo iš namų. Kilus nesutarimams, moteris be priežasties jam sudavė metaliniu žarstekliu į galvą ir praskėlė antakį – V. Kulikovas supyko ir, pagriebęs žarsteklį, keletą kartų smogė jai į galvą.

Moteriai nuo smūgių nukritus ir nebejudant, kaltinamasis suprato, kad galėjo ją nužudyti, ir dėl to labai išsigando. Norėdamas nuslėpti šį nusikaltimą, nutarė imituoti gaisrą, todėl padegė skudurą, numetęs jį ant pečiaus, o ant viršaus padėjo poroloninį čiužinį, tikėdamasis, kad čiužinys užsidegs, o nuo jo – ir visas namas su aukos palaikais. Manyta, taip bus sunaikinti visi įkalčiai ir niekas negalės nustatyti, dėl ko moteris mirė.

Įvertinęs visas aplinkybes, teismas padarė išvadą, kad V. Kulikovo veiksmai buvo tyčiniai, jis suprato, kad savo veika kelia pavojų kito žmogaus gyvybei, numatė, kad gali įvykti žmogaus mirtis, ir nors nenorėjo atimti gyvybės, sąmoningai leido tokiems padariniams kilti.

Vyro atsakomybę sunkinanti aplinkybė yra tai, kad jis nusikalto apsvaigęs nuo alkoholio. Lengvinančiomis atsakomybę aplinkybėmis pripažinta tai, kad V. Kulikovas kaltu prisipažino, nuoširdžiai gailėjosi, atsiprašė nukentėjusiųjų, be to, nusikalstamos veikos padarymui įtakos turėjo provokuojantis nukentėjusiosios elgesys.

Pripažinęs V. Kulikovą kaltu, teismas jam skyrė subendrintą bausmę – laisvės atėmimą dešimčiai metų. Nuosprendžiu priteista ir atlyginti žalą dviem nukentėjusiesiems: 4200 bei 2765 eurų turtinės ir po 30 000 eurų neturtinės žalos.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui per Kauno apygardos teismą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA