Uždaromas vaikų tuberkuliozės skyrius Kauno rajone | Kas vyksta Kaune

Uždaromas vaikų tuberkuliozės skyrius Kauno rajone

BNS 2018/01/03 16:01
KRS nuotr.

Vykdant reorganizaciją Respublikinėje Kauno ligoninėje, uždaromas šios gydymo įstaigos Vaikų tuberkuliozės skyrius Kauno rajone, Kulautuvoje. Išlaikyti renovuotus pastatus prie Nemuno stūksančiame miestelyje ligoninei yra tiesiog per brangu – nuo šiol skyriaus pacientai turės gydytis Kaune.

Kaip BNS informavo ligoninės atstovai, tuberkulioze sergantys vaikai bus nukreipiami į Kauno klinikinės ligoninės Vaikų pulmonologijos skyrių.

Vykdant pertvarką Kulautuvos Vaikų tuberkuliozės skyriuje, apie atleidimą įspėti 57 darbuotojai. Respublikinės Kauno ligoninės atstovė spaudai Sandra Preišegalavičienė teigė, kad „išlieka galimybė“, jog dalis darbuotojų ir toliau liks dirbti ligoninėje – tokios galimybės šiuo metu, anot jos, derinamos su profsąjungų atstovais „bei individualiai diskutuojant su kiekvienu darbuotoju“.

„Kiekvienam asmeniškai skiriamas dėmesys ir ieškomi geriausi darbo pasiūlymai“, – tvirtinama ligoninės atsakyme BNS.

Ten taip pat rašoma, kad planuotas Psichiatrijos klinikos Marių sektoriaus Tuberkuliozės ir psichiatrijos skyriaus uždarymas atidėtas vėlesniam laikui – ketinama perkelti pacientus į Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Romainių tuberkuliozės ligoninę.

Kaip praėjusiais metais rašė „Kas vyksta Kaune“, beveik 4 ha sklype Kulautuvoje išsidėstę Vaikų tuberkuliozės skyriaus statiniai yra renovuoti ir palyginti geros būklės, tačiau čia teikiamomis paslaugomis naudojosi vos kelios dešimtys vaikų, todėl išlaikyti didžiulius pastatus ir personalą buvo didelė našta. Ligoninės direktorius Linas Vitkus pastebėjo, kad šio skyriaus pacientai kenčia ne tiek nuo sveikatos, kiek nuo socialinio apleistumo.

Tuo tarpu Kauno rajono meras Valerijus Makūnas pabrėžė, kad Kulautuva siekia kurortinės teritorijos statuso, todėl miestelyje labiau derėtų rekreacijos, medicininio turizmo ir reabilitacijos paslaugos.

Vienu metu su Respublikinei Kauno ligoninei priklausančiu skyriumi uždarytas ir Vilniaus Santaros klinikų Vaikų tuberkuliozės skyrius „Valkininkų Pušelė“. Nuo sausio čia atleidžiami 44 darbuotojai, kuriems pasiūlytos alternatyvios darbo vietos arba išeitinės išmokos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA