Į Dakaro ralį išvykstanti žinoma kaunietė: mintimis būsiu su sergančiais Lietuvos vaikais | Kas vyksta Kaune

Į Dakaro ralį išvykstanti žinoma kaunietė: mintimis būsiu su sergančiais Lietuvos vaikais

Organizatorių nuotr.

Kartu su motociklininko Balio Bardausko komanda į Dakaro ralį išvykstanti labdaros ir paramos fondo „Saulės smiltys“ vadovė Marija Dubickienė, kuri mūsų šalyje stengiasi kaip įmanoma labiau palengvinti tuberkulioze sergančių vaikų dalią, Pietų Amerikoje nemėgins ieškoti labdaros, o tiesiog įveikti dar vieną asmeninį tikslą ir pasiųsti šilčiausius linkėjimus mažiesiems mūsų planetos gyventojams.

[galerija kiek=”4″]

„Su šiuo įvykiu noriu vaikams paskleisti žinią, kad visos jų svajonės vieną dieną gali išsipildyti, tereikia tikėti savimi ir siekti tikslo“, – sako M. Dubickienė.

Labdaros ir paramos fondas „Saulės smiltys“ Kauno klinikinėje ligoninėje yra atnaujinęs net 16 palatų mažiesiems pacientams, sergantiems įvairiomis infekcinėmis ligomis.

Išskirtinį dėmesį M. Dubickienės fondas yra nukreipęs į tuberkulioze sergančius vaikus, nes ši klastinga liga, ypač atviros tuberkuliozės forma, iki pusmečio palatoje įkalina mažamečius. Vaikai netgi sulaukia patyčių.

„Jie visą šį laiką būna izoliuoti nuo išorinio pasaulio ir faktiškai savo svajonių įgyvendinimą atideda ilgam laikui, – kalbėjo M. Dubickienė. – Visiems jiems, kurie šiuo metu gydosi ligoninėje, kuriems šiandien sunku, siunčiu pačius šilčiausius linkėjimus ir, neabejokite, ten, Pietų Amerikoje mintimis būsiu su jumis. Visus jus labai myliu“.

Žinoma kaunietė ir keliautoja įsitikinusi, kad Dakaro ralyje bus sunku, pradedant nepakeliamu karščiu, lenktynių įtampa ir baigiant Bolivijos aukštikalnėmis, kur praeis dalis Dakaro ralio maršruto.

2013 metais ji jau lankėsi Peru ir iš dalies susipažino, su kokiais sunkumais Dakare gali susidurti lenktynininkai ir keliautojai.

„Kol kas su niekuo nelenktyniausiu, bet ką gali žinoti, kas gali nutikti ateityje. Galbūt kada nors mėginsiu įkopti ir į Everestą. Juk tai irgi svajonė, kuri dega manyje“, – šypsodamasi kalbėjo M. Dubickienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA