Naujieji metai Rotušės aikštėje – eglės kompozicija pavirs į sceną | Kas vyksta Kaune

Naujieji metai Rotušės aikštėje – eglės kompozicija pavirs į sceną

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pakelti šampano taurę, sudeginti šaltąją ugnelę, apkabinti artimuosius ir geros kloties palinkėti svetimiems pagrindinėje miesto aikštėje – vienas tradicinių Naujųjų metų sutikimo būdų. Prie Kauno eglutės sekmadienio naktį atvykusius svečius pasitiks linksmas vakarėlis su galingu garsu ir įspūdingais efektais.

Naujųjų sutikimą Rotušės aikštėje organizuojančios „Medusa Concert“ vadovas Remigijus Knabikas sakė, kad prie žaliaskarės vyks smarkus šokių vakarėlis. „Prasidės 22 val. ir truks iki 1.30 val. nakties. Ant projekcijų konstrukcijos bus sumontuota nemažai papildomo apšvietimo, visa eglės kompozicija pavirs į didelę sceną. Viename lange įsikurs didžėjus, ant tos integruotos scenos bus įvairių pirotechninių, CO2 efektų, užsakyta 12 lazerių – laukia didelė diskoteka“, – pasakojo jis.

Bus ten ir muziką atitinkančios vaizdo projekcijos, įvairių dūmų ir kitų efektingų netikėtumų, ant sienos atbuline eiga suksis laikrodis, bėgs naujametiniai sveikinimai. Maždaug 40 m pločio ir 10 m aukščio scena, kaip nurodė R. Knabikas, ant sienų atsikišimų įrenginėta jau vakar: sumontuota garso aparatūra, šiandien – eilė lazeriams, judančioms šviesų galvoms, stroboskopams, kurie naktį bus išbandomi.

„Skambės populiari šiuolaikinė šokių muzika – tai, kas dabar grojama radijo stotyse. Kažkokių žinomų atlikėjų nepasirodys, jie tokiam renginiui netinka pagal stilistiką – bus kiek kitaip nei įprasta“, – tvirtino „Medusa Concert“ vadovas.

Tradicinio į dangų šaunančio fejerverko Rotušės aikštėje nebus, kaip nebuvo ir pernai. Anot pašnekovo, patys gyventojai prisineša pirotechnikos per akis, visas miestas ir taip virsta ištisu fejerverku. Visgi pirotechninio vidurnakčio akcento kauniečiai sulauks, tačiau jis bus labiau lokalus, sceninis, kylantis iš konstrukcijos.

„Galima pridurti, kad nepatartina į šventę neštis stiklinės taros. Veiks kalėdinis miestelis – žinoma, stiprus alkoholis ten neparduodamas, tik karštas vynas, tačiau butelių neštis nerekomenduojama. O jeigu jau kas nors atsineš, būtina išmesti į šiukšlių dėžę ar konteinerį, nes jis gali tapti įvairių nelaimingų atsitikimų objektu“, – įspėjo vakarą organizuojančios įmonės vadovas.

Naujųjų vakarėlį prižiūrės sustiprintos apsaugos ir policijos pajėgos, nuo 21 val. aikštėje bus blokuojamas eismas, tad vykti R. Knabikas patarė viešuoju transportu ar kitais alternatyviais būdais. „Atsinešusieji fejerverkų, juos sprogdinti galės specialioje aptvertoje zonoje šalia „Medžiotojų užeigos“, nes viešoje vietoje šaudyti šiaip jau neleidžiama“, – sakė jis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA