Paaiškėjo, kurie metai lietuviams buvo sėkmingiausi, o kurie – blogiausi | Kas vyksta Kaune

Paaiškėjo, kurie metai lietuviams buvo sėkmingiausi, o kurie – blogiausi

BNS 2017/12/29 08:19
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Trečdalis apklaustų šalies gyventojų (34 proc.) besibaigiančius 2017-uosius metus pavadino jiems asmeniškai sėkmingais, o maždaug šeštadalis (16 proc.) sako, kad jie buvo nesėkmingi, rodo penktadienį dienraščio „Lietuvos rytas“ skelbiami apklausos rezultatai.

Apklausą lapkričio 20–gruodžio 4 dienomis vykdė bendrovė „Baltijos tyrimai“.

Pasak dienraščio, per pastaruosius šešerius metus gyventojų nuomonė beveik nekinta – teigiamai vertinančių besibaigiančius metus išlieka dvigubai daugiau nei neigiamai, o didžiausia dalis mano, kad metai jiems asmeniškai buvo nei geri, nei blogi.

Palyginus kasmetinius atsakymus į šį klausimą nuo 1995-ųjų matyti, kad panašūs rezultatai buvo vadinamaisiais prieškriziniais 2005-2007 metais. Kaip pačius blogiausius žmonės yra įvertinę 2009-uosius, pirmuosius krizės metus, o patys sėkmingiausi iki šiol lietuviams buvo 2006-ieji.

Šįmet vykdytoje apklausoje kiek mažiau nei penktadalis žmonių besibaigiančius metus įvertino kaip sėkmingus Lietuvai, o ketvirtadalis – kaip nesėkmingus. Manančių, kad kiti metai Lietuvai bus sėkmingesni nei besibaigiantieji, lyginant su pernykšte apklausa, sumažėjo 8 procentiniais punktais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA