STT teismui perdavė korumpuoto Kauno advokato bylą: bandė paveikti teisėją | Kas vyksta Kaune

STT teismui perdavė korumpuoto Kauno advokato bylą: bandė paveikti teisėją

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Specialiųjų tyrimų tarnybos Kauno valdybos pareigūnai baigė tirti baudžiamąją bylą dėl prekybos poveikiu, kurią Kauno apygardos prokuratūra perdavė Kauno apylinkės teismui. Už kyšio ėmimą ir bandymą daryti poveikį teisėjų, prokurorų bei kitų teisėsaugos atstovų sprendimams bus teisiamas Kauno advokatas E.B.

Ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad Kaune advokatu dirbantis E. B. pasinaudodamas savo, kaip advokato įgaliojimais, pažintimis ir kita įtaka, pažadėjo asmenims už kyšį paveikti teisėją, teismo darbuotojus, prokurorą ir policijos pareigūnus, kad šie priimtų palankius sprendimus baudžiamosiose bylose (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 226 straipsnio 2 dalis). Už tai gali būti baudžiama bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 5 metų.

Taip pat šiame ikiteisminiame tyrime fizinis asmuo A. J. V. yra kaltinamas davęs kyšį minėtam advokatui už poveikį teisėjui (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 226 str. 1 d.). Už tai gali būti baudžiama bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 4 metų.

Ikiteisminio tyrimo metu vienam papirkėjui M. V. pripažinus savo kaltę davus minėtam advokatui kyšį, M. V. buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA