Ugniagesiai anonimiškai protestuoja dėl prastų darbo sąlygų | Kas vyksta Kaune

Ugniagesiai anonimiškai protestuoja dėl prastų darbo sąlygų

Asociatyvi / Kas vyksta Kaune nuotr.

Ugniagesiai visoje Lietuvoje rengia tylius anoniminius protestus.

TV3 žinios pranešė, kad socialiniuose tinkluose plinta nuotraukos, kur prie juodu kaspinu perrištų atvaizdų su ugniagesių simbolika ar šalmų degamos žvakės. Taip ugniagesiai teigia pagerbiantys tuos, kurių nespėjo išgelbėti. Protestai vyksta anonimiškai, nes bijoma vadovybės reakcijos.

„Ugniagesiai bijo reakcijos atgal tikriausiai, nes tikrai ta reakcija yra galima iš vienų ar kitų viršininkų, tiesiog kad patys ugniagesiai nenukentėtų“, – TV3 televizijai pasakojo anomimu pageidavęs likti ugniagesys iš Kauno, vienas iš akcijos organizatorių.

Ugniagesiai nepatenkinti tuo, kad vietoj viršvalandžių jie turi imti laisvų dienų, tada į gaisrus vyksta mažesnės komandos, taip pat gendančiais automobiliais, nekokybiška technika, prastai veikiančiomis navigacinėmis sistemomis, nepakankamu kiekiu apsauginių drabužių.

Šiuo metu tik pradėjęs dirbti ugniagesys gauna 442 eurus, vėliau jo alga priklauso nuo ištarnauto laiko, kategorijos. Vidutiniškai jie uždirba 660 eurų per mėnesį, turintys didelį stažą gali gauti 878 eurus.

„Pirmenybė teikiama kitoms institucijoms teisėsaugos, teisėtvarkos, o ugniagesiai pastoviai lieka paskutiniu broliu šioje sistemoje. Tikrai sieksime, kad to daugiau nebūtų“ , – sako ugniagesių profsąjungos vadovas Saulius Džiautas.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovai sako, kas ugniagesių protestams pagrindo nėra.

„Jokios didelės problemos čia neturėtų būti ir, ko gero, vadai turėtų tinkamai informuoti savo pavaldinius“, – sakė PAGD direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Kanapickas.

Ugniagesiai žada apie savo sudėtingą situaciją sukurti filmukus, kurie būtų skirti Lietuvos ir užsienio žiūrovams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA