Tarp pagrindinių Kauno rajono puošmenų – dvariški akcentai | Kas vyksta Kaune

Tarp pagrindinių Kauno rajono puošmenų – dvariški akcentai

R. Tenio nuotr.

Kauno miesto eglė tradiciškai puošiama Rotušės aikštėje, o pagrindinė rajono eglutė iškyla Raudondvaryje. Su ja – ir daug kitų fantastiškai švytinčių objektų, nukeliančių į šventinę pasaką, tačiau dailiai derančių ir su architektūriniu kontekstu.

Aukso ir sidabro spalvų lemputėmis padabinta ne tik eglutė, bet ir dvaro pastatai, Kalėdų miestelio namukai, medžiuose nutįsę žvilgantys varvekliai. Parką nušviečia vazose patupdyti dideli „sniego“ rutuliai, o gal tai šaltyje sustingusių žvaigždžių sferos – viskas priklauso nuo svečio vaizduotės.

Prie pat eglutės, neabejotinai, pačioje ištaigingiausioje vietoje priparkuota balta karieta, pakinkyta dviem žirgais. Ar tik ne iš jos bus iššokusi gerai apsitaisiusi porelė, atskriejusi romantiškai pasivaikščioti po parką. Netoliese – atrodo, laikui nepavaldus ledo fontanas.

Besigrožint Raudondvario dvaro papuošimais pasmaližiauti ir užgerti karštos arbatos puodeliu kviečia kalėdinis miestelis, o norintieji aktyvesnių pramogų gali prasukti piruetą šventiniu laikotarpiu veikiančioje nemokamoje čiuožykloje. Čia taip pat skamba kalėdinė muzika, vyksta teatralizuotos ekskursijos ir susitikimai su Kalėdų seneliu.

Čiuožykla veiks iki vasario 28 d. Gruodžio 24-25 d. pačiūžų nuomos punktas nedirbs, bet su savomis pačiūžomis čiuožykloje bus galima čiuožinėti nuo 14 val. iki 21 val. Gruodžio 26 d. pačiūžų nuomos punktas ir čiuožykla dirbs 14.30-21.30 val., gruodžio 31 d. – 12-19 val., o sausio 1 d. išsinuomoti pačiūžas ir šauti ant ledo bus galima 12-20 val.

Įprastomis dienomis čiuožykla uždaryta pirmadieniais, o nuo antradienį-sekmadienį veikia 14.30-21.30 val. Norintiems išmokti čiuožti padeda profesionali čiuožimo trenerė. Mokymai vyksta penktadieniais nuo 18 val. iki 19 val. (vyresniems) ir šeštadieniais nuo 15 val. iki 16 val. (vaikams). Čiuožimo pamokėlės nemokamos!

Dvare gruodį vyksta daug įdomių edukacinių užsiėmimų, kuriems, tačiau, reikalinga išankstinė registracija: paroda „Linija, spalva, žodis“, gerumo angelų ir kalėdinių žaisliukų gamyba, vaškinių žaisliukų gamyba, piešimas ant stiklo, žvakių liejimas, inscenizacija „Kai pakvimpa Kalėdomis“, dekoracijų iš molio ir medžio gamyba.

Antrąją Kalėdų dieną, 14 val. Viktorija Streiča, Kristina Siurbytė, Akvilė Garbenčiūtė, Marius Bučys ir Arūnas Šerpytis atliks koncertą „…balta balta, kur dairais…“, o 16 val. vyks Kauno valstybinės filharmonijos organizuojamas koncertas „Nuo Šv. Kalėdų iki Naujųjų Metų… Netikėtos meilės istorijos“. Daugiau informacijos apie šiuos renginius, jų kainas, ieškokite Kauno rajono muziejaus ir Raudondvario dvaro internetiniuose portaluose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA