Kauno rajono gyventojui už bandymą papirkti kelių policiją – 15 mėnesių kalėjimo | Kas vyksta Kaune

Kauno rajono gyventojui už bandymą papirkti kelių policiją – 15 mėnesių kalėjimo

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vien už bandymą papirkti policijos pareigūnus – realus laisvės atėmimas BMW vairuotojui, kurio nuolatinio įžūlaus elgesio teisėsaugininkai toleruoti nebegalėjo.

Antradienį Šilalės rajono apylinkės teismas paskelbė nuosprendį, kuriuo 29 metų R. S. pripažino kaltu už bandymą papirkti policijos pareigūnus. Kauno rajono gyventojui skirta vienerių metų trijų mėnesių laisvės atėmimo bausmė pataisos namuose.

Teismas nustatė, kad šių metų gegužės mėnesį BMW vairuotojas, siekdamas išvengti administracinės atsakomybės už padarytą Kelių eismo taisyklių pažeidimą, policijos pareigūnams pasiūlė 60 eurų kyšį. Vyriškis vairavo transporto priemonę neturėdamas tam teisės.

Teismas, įvertinęs bylos medžiagą ir liudytojų parodymus, konstatavo, kad R. S. padarė apysunkį nusikaltimą. Nors vairuotojas savo kaltę pripažino, tačiau teismas nelaikė to atsakomybe lengvinančia aplinkybe. Skirdamas bausmę teismas pabrėžė, jog vyriškis nusikalto būdamas septynis kartus teistas už tyčinius nusikaltimus, jo teistumas dar neišnykęs. Įvertinta ir tai, kad vyras nusikaltimą padarė praėjus vos šešiems mėnesiams po išėjimo iš įkalinimo įstaigos.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA