Kalėdinis miuziklas tapo mokyklos tradicija – šiemet statė primirštą pasaką | Kas vyksta Kaune

Kalėdinis miuziklas tapo mokyklos tradicija – šiemet statė primirštą pasaką

B. Brazdžionio mok. nuotr.

Šventos Kalėdos ir jų laukimas yra nuostabus laikotarpis. Tai stebuklų metas, o kiekvienas stebuklus mato kitaip. Vieniems kalėdiška yra lakstyti po parduotuves ir pirkti daiktus, kitiems – po eglute rasti daug dovanų, tretiems – susitikti su seniai matytais draugais ir giminėmis. Kauno Bernardo Brazdžionio mokyklos bendruomenei Kalėdos asocijuojasi su miuziklu.

[galerija kiek=”4″]

Kolektyvinis kūrinys, kurio laukia visi, jau tapo mokyklos tradicija. Kasmet scenoje atgimsta populiarios pasakos arba filmai – vieni primiršti, kiti populiarūs dabar. Ne vienerius metus su mokinukais dirbanti puiki komanda – scenaristė Ginta Junelienė, choro vadovai Ramūnas Baranauskas ir Žaneta Degutienė, dainos studijos vadovė Irena Čiulkinienė, choreografė Inga Antanavičienė, dekoracijų kūrėja Lina Brazienė – kuria stebuklus ir džiugina visą bendruomenę.

Šiemet mokyklos scenoje atgimė daugelio primiršta pasaka „Dvylika mėnesių“, kuri buvo šiuolaikiškai pastatyta, atliktos populiarios kompozicijos ir šokiai. Miuzikle skambėjo dainos „Sninga Kalėdos“, „Paragauk Kalėdų“, „Kalėdų giesmė“, „Last Christmas“ bei daugelis kitų.

Šoko dūko mažieji peliukai, sukosi gražuolės žibuoklės, šiuolaikinius šokius atliko nykštukai, po salę vaikščiojo visi dvylika mėnesių, kiekvienas išdidžiai atstovaudami savo metų laikui, geroji našlaitėlė ieškojo žibučių, piktoji pamotė ir jos dukra žiemą užsigeidė gėlių.

Salėje buvę žiūrovai tarsi patys atsidūrė pasakoje: niūniavo dainas, šoko, ne viena mama braukė ašarą. Spektaklis sužavėjo visus, nuo mažiausio iki didžiausio. Aktoriai sulaukė smarkių ovacijų ir daug pagyrų. Tik pasibaigus mokyklos miuziklui, bendruomenė pradeda laukti kito, o grįžę namo atmintyje dar ilgai „atsukinėja“ spektaklio akimirkas.

Gera turėti tradicijas, kurios suburia bendruomenę, suteikia galimybę stabtelėti šventiškame šurmulyje ir duoda daug peno dvasiai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA