Kauno kepėjų kūčiukai: kurie iškepė brangiausius? | Kas vyksta Kaune

Kauno kepėjų kūčiukai: kurie iškepė brangiausius?

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kalėdoms ir Naujiesiems metams pakibus ant nosies, kūčiukai tampa viena paklausiausių sezoninių prekių. Įvairiose Kauno kepyklėlėse gaminamo šventinio kepinio kainos smarkiai skiriasi, kitokia ir jo receptūra. „Kas vykta Kaune“ sudarė kepyklose ir didžiuosiuose tinkluose parduodamų kūčiukų gidą – kai kurie, rodosi, pagaminti tiesiog iš aukso.

Auksiniu, ko gero, pavadinti būtų galima „MonAmi“ kepamą produktą. Kaip sakė Laisvės alėjos „MonAmi“ darbuotoja Jolanta, tai traškūs kūčiukai, gaminami iš kvietinių miltų, aguonų, grietinėlės, saulėgrąžų aliejaus, mielių, cukraus ir jūros druskos. „Kūčiukai rankų darbo – smulkučiai ir labai skanūs, puikiai tinkantys valgyti su aguonpieniu. Ši rūšis pardavinėjama visose Kauno „MonAmi“ kepyklėlėse (jų yra keturios – „Kas vyksta Kaune“)“, – sakė pašnekovė.

300 gramų čia kainuoja 4,99 eurus, tad kilogramas atsietų 16,63 eurus. „Klientams duodame jų paragauti – tik paskanavę, perka noriai. Nepaisant nemažos kainos, šie kūčiukai itin paklausūs – žmonės pasitiki mūsų kepyklėlė“, – gerai nusiteikusi tikino Jolanta.

Vilniaus gatvėje įsikūrusios „Motiejaus kepyklėlės“ kūčiukai taip pat traškūs. „Kadangi kepyklėlė maža, juos gaminame ir pjaustome rankomis – dėl to ir kilogramo kaina nemaža – 12 eurų. Kūčiukai gaminami iš miltų, druskos, cukraus, sviesto, aguonų, mielių ir vandens“, – pasakojo pardavėja Augustė.

Siūlo šventinį skanėstą ir kauniečių pamėgta legendinė „Spurginė“. Kaip sakė prisistatyti nepanorusi jos darbuotoja, kūčiukai kepami iš natūralios tešlos ir, priešingai nei kitose portalo apklaustose kepyklose, minkšti. „Tikslus receptas – kepyklos paslaptis. Ateikite, pamatysite, paragausite ir žinosite“, – masino moteris. Taip „Kas vyksta Kaune“ ir padarė – greitai išaiškėjo, kad kūčiukų kilogramo kaina „Spurginėje“ yra 5,70 eurų.

Taip pat centre, Laisvės alėjoje įsikūrusios „Prezo“ administratorė Mirita recepto irgi neatskleidė. „Norite, kad išduočiau visas paslaptis? – juokėsi ji – kilogramo kaina – 3,99 eurai, o receptūra tradicinė lietuviška, kaip namie. Kūčiukai traškūs, visose kepyklose (jų yra 10 – „Kas vyksta Kaune“) šventinis gardėsis gaminamas pagal tą patį receptą“, – aiškino „Prezo“ darbuotoja.

„101 Kepyklėlė“ Kaune turi net 12 kepyklų – gal dėl to ir kūčiukų kaina čia žemiausia iš visų portalo kalbintų gamintojų. Vienos iš Laisvės alėjos kepyklų barmenė-kasininkė Rasa sakė, kad klientams siūloma vienintelė traškių kūčiukų rūšis, o kilogramo kaina – 2,90 eurų. Anot Rasos, prekė paklausi, žmonės ją tikrai perka.

Kepyklas valdančios įmonės „Juviga“ gamybos direktorė Regina Matačiūnienė patikino, kad visose „101 Kepyklėlėje“ kūčiukai gaminami pagal tą patį receptą ir kaina nesiskiria. „Tai – tradiciniai kūčiukai su šiek tiek rapsų aliejaus, cukraus, taip pat naudojami miltai, vanduo, druska ir mielės“, – dėstė R. Matačiūnienė.

Kūčiukai kepami ir didžiuosiuose prekybos centruose – prekybos tinklo „IKI“ viešųjų ryšių vadovės Bertos Čaikauskaitės teigimu, artėjant gražiausioms metų šventėms, kūčiukai yra viena pagrindinių prekių pirkėjų krepšeliuose.

„Jų pardavimai prieš pat šventes išauga net 80 proc. Mūsų prekybos tinklo konditerijos skyrius šiuo laikotarpiu kepa vienos rūšies kūčiukus. Žinoma, pirkėjams siekiame pasiūlyti platų asortimentą, todėl parduotuvėse turime ir kitų tiekėjų gaminamus kūčiukus“, – teigė B. Čaikauskaitė. „IKI“ kepamo Kūčių stalui būtino gaminio kilogramo kaina yra 3,25 eurai, tačiau šiuo metu taikoma akcija, tad kaina mažesnė – 2,60 eurų.

Pasak „Maxima“ komunikacijos vadybininkės Korenelijos Sakalaitės, šio tinklo parduotuvėse kūčiukai nekepami. Vis dėlto, siūlomas gana platus asortimentas supakuotų trečiųjų kepyklų kūčiukų. Internetinės parduotuvės „Barbora“, pristatančios produktus iš „Maximos“, duomenimis, pastarojoje galima įsigyti bent 7 skirtingų rūšių kūčiukų. Vidutinė jų kaina – 4,28 eurai už kilogramą. Brangiausių – „Beatos virtuvės“ – tokia pati masė kainuoja 4,95 eurus, o pigiausių – „Gardėsio“ – 3,18 eurų. Kaip tik ši prekė „Barboroje“ jau išpirkta.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA