Kaunietis nuvyko pažiūrėti, kaip darbą pradeda kelininkai – liko sužavėtas | Kas vyksta Kaune

Kaunietis nuvyko pažiūrėti, kaip darbą pradeda kelininkai – liko sužavėtas

Skaitytojų nuotr.

Taksi vairuotojas Jonas naktį iš penktadienio į šeštadienį gatvėms pasidengus ledu paskambino dangą prižiūrinčiai „Kauno švarai“, o po to nusprendė nuvažiuoti pažiūrėti, kaip išrieda druskos barstytuvai. Vyrui didelį įspūdį paliko kelininkų pareigingumas ir darbo pradžios sujudimas.

„Kaip žinia, iš vakaro sinoptikai perspėjo apie lietų, šlapdribą ir plikledį mūsų keliuose. Ką gi, jų prognozės pasitvirtino. Apie 1 val. nakties gatvės pradėjo ledėti… Bet taip apledėjo, kaip gražus, lygus, blizgantis stiklas. Esu vienas iš naktinių miesto gatvių naudotojų, kurie parveža žmones po audringų švenčių – tas, su geltona šviečiančia dėžute ant stogo“, – pasakojimą pradėjo Jonas.

Pradėjus šalti jis teigė išgirdęs daug keiksnojimų tiek iš keleivių, tiek iš kolegų ir kitų vairuotojų, kad kelininkai nedirba, neturi pinigų ir t. t. Anot Jono, jam nepatogumų ledinės gatvės nesukėlė, nes automobilis apautas geromis žieminėmis padangomis, o ir važiuoti slidžia danga stengiasi atsargiai. Vis dėlto vyras nusprendė paskambinti į „Kauno švaros“ dispečerinę pasiteirauti, kaip sekasi darbai.

„Atsiliepė malonaus balso moteris, su kuria gražiai pašnekėjome, kad prognozė buvo apie 2 val. nakties, bet jie pastebėjo, kad viskas prasidėjo ankščiau. Be to, vakarykštė druska buvo nuplauta lietaus ir šlapdribos. Taigi dispečerės darbuotojus pradėjo kelti iš miegų anksčiau laiko ir „mesti į gatves“! Ką gi, padėkojau ir palinkėjau kolektyvui ramios nakties“, – sakė Jonas.

Tačiau skaitytoją nugalėjo smalsumas – jis nuvažiavo į Statybininkų gatvę pažiūrėti, kaip visi pradeda darbus ir, jo žodžiais, liko stipriai nustebęs ir sužavėtas.

„Taip, tai gražus reginys, kai viena po kitos atvažiuoja paprastos lengvosios mašinėlės, iš jų išlipai vyrai ir tekini pradingsta didelėje teritorijoje. Po kiek laiko išrieda didelės, geltonai mirksinčios mašinos. Vienas po kito, pasitikrinę, ar veikia sistemos jie išriedėjo vaduoti mūsų iš ledo gniaužtų!“ – dėstė taksi vairuotojas.

Jis teigė šiuo pamąstymu norintis padėkoti žmonėms, kurie išlipę iš lovų, nėrę iš savo moterų glėbio šalton naktin, pradeda darbus. „O visiems, kurie nuolat burnoja ant jų ir aiškina, kad prastai dirba – užsidėkite pagaliau geras žiemines padangas ir įjunkite smegenis!“ – patarė vyras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA