Ką turite žinoti apie taksi iškvietimus švenčių metu? | Kas vyksta Kaune

Ką turite žinoti apie taksi iškvietimus švenčių metu?

R. Tenio nuotr.

Kiek kainuos taksi iškvietimas šventinį vakarą ar naktį? Kiek laiko reikės laukti? Į ką patartina atsižvelgti prieš kviečiantis taksi automobilį? Apie taksi paslaugas per šventes ir galimybes, kaip patogiai ir nepermokant grįžti namo, kalbamės su nuo šio rudens Kaune sėkmingai veikiančios taksi bendrovės „OptiTaxi“ atstovu Edvinu.

Patartina rinktis fiksuoto tarifo paslaugą

„Ko gero, viena dažniausiai pasitaikančių problemų švenčių metu ypač važiuojant naktį yra permokėjimas už kelionę. Dažniausiai taip atsitinka dėl dviejų priežasčių: pirmuoju atveju, kai važiuojate su nesąžiningu vairuotoju ir jis, pajutęs, kad keleiviai yra nedėmesingi ar išgėrę, parodo „stebuklingai“ dideles sumas. Taip, šventinis tarifas gali būti du ar tris kartus didesnis, tačiau prašyti daugiau jau yra sukčiavimas“, – sako Edvinas.

„OptiTaxi“ kainodara

Antruoju atveju, pasak jo, suma pakinta dėl spūsčių, neteisingai pasirinkto maršruto ar panašių priežasčių. „Pavyzdžiui, įsivaizduokime situaciją, kai viena kaunietė kvietėsi taksi iš Sapiegos gatvės Kauno centre ir per susidariusias spūstis (Donelaičio gatvė, Kęstučio, Birštono gatvė, „pilies žiedas“) važiavo iki Šilainių. Žadėta kelionės suma (4,5 Eur) išaugo kone dvigubai (iki 8,5 Eur)! Kad taip neatsitiktų, rekomenduojame rinktis nekintantį kelionės tarifą. Pavyzdžiui, „OptiTaxi“ kiekvienas maršrutas turi savo fiksuotą kainą, paskaičiuotą pagal optimalų mašrutą: nurodę adresą, į kurį keliaujate (telefonu, įvedę svetainėje, ar „Otaxi“ programėlėje) būsite informuoti apie kelionės kainą ir galite būti tikri, kad skaičiai netikėtai neišaugs. Esame apskaičiavę kainas net iki užmiestyje esančių pirčių ar kitų populiarių švenčių vietų. Tas pats ir oro uosto zonoje: kaina yra nekintanti. Pavyzdžiui ,maršrutas oro uostas – centras, kainuoja apie 12 Eur dieną ir apie 15 Eur naktį“, – pasakoja Edvinas.

Galima taksi užsisakyti iš anksto

Kitas, ypač Naujųjų metų naktį aktualus klausimas: kiek laiko reikės laukti taksi ir kaip garantuoti, kad jis atvyks laiku?

„Tiek naujametinę, tiek Kalėdų ar Kūčių naktį taksi poreikis labai labai išauga. Turbūt idealiausias sprendimas yra išankstinis taksi užsakymas: dieną prieš, o minimum bent prieš 2 valandas. Tada vairuotojas gali susiplanuoti savo maršrutą ir garantuotai pas jus atvykti. Žinoma, labai prašome klientų suprasti ir vairuotojus: juk jie kyla į darbus palikę šeimas šventinį vakarą, todėl būtų labai suprantinga gerbti ir jų jums paskirtą laiką ir nevėluoti į automobilį, stengtis greičiau atsibučiuoti ir laiku įlipti į taksi“, – šypsosi Edvinas ir prideda, kad „OptiTaxi“ siūlo galimybę suplanuoti ne tik kelionės laiką, bet ir pasirinkti automobilį. „Pavyzdžiui, daugiavietį jeigu norite keliauti su didesne kompanija“, prabangios klasės, jei norite didesnio komforto.

Galimybė motyvuoti vairuotoją

Paskutinė galimybė tuo atveju, jeigu kelionės nesuplanavote iš anksto, o jums labai reikia vairuotojo pačiame šventiniame pike (Naujųjų metų naktį jis būna nuo 20 val iki kitos dienos vidurdienio – vairuotojo motyvavimas didesne suma. „Priimdami užsakymus vairuotojai atidžiai renkasi: ne tik pagal maršrutą, bet ir pagal atlygį, kurį gaus už pavežimą. Į tai atsižvelgę, „Otaxi“ programėlėje sukūrėme funkciją, skirtą vairuotojo paskatinimui: galite pasirinkti sumą, kurią primokėsite prie įprastos kelionės kainos ir taip užsitikrinti greitesnį vairuotojo atvykimą“, – apie kelionės planavimo galimybes pasakoja Edvinas ir linki visiems taksi keleiviams sklandžių kelionių per šventes.

Jei turėsite pastabų ar nusiskundimų dėl OptiTAXI paslaugų, būtinai praneškite telefonu +37064464646.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA