Gražu pažiūrėti, slidu pavažiuoti! (nuotraukų galerija) | Kas vyksta Kaune

Gražu pažiūrėti, slidu pavažiuoti! (nuotraukų galerija)

R. Tenio nuotr.

Kaune pirmą kartą šią žiemą iškrito gausesnis sniegas. „Kas vyksta Kaune“ fotografas, čiupęs aparatą, nėrė į baltą uždangą ir užfiksavo laikinąją sostinę, pasidabinusią žiemišku apdaru. Vaizdas pasakiškas, tačiau vairuotojams tai – slidus iššūkis.

Laisvės alėjoje ir Senamiestyje praeivių netrūko. Kauniečių reakcija į gausų snygį buvo nevienoda – vieni, puikiai nusiteikę, mėgavosi ant pakaušio tirpstančiomis snaigėmis ir jau ruošė sniego gniūžtę, kiti, gal ne blogiau nusiteikę, tačiau slėpėsi nuo šaltos dovanos po kepurėmis, striukių gobtuvais ir skėčiais.

Visai neprastai padengta šviežiu sniegu atrodė ir Kauno eglė – projekcijų kubai iškilo tarsi ledo kalnai baltuose Rotušės aikštės tyruose. Apsnigti ir platūs Jono Vileišio pečiai, tik burmistro galvoje, ko gero – vien Kauno reikalai, tad palto nusivalyti jis nepasirūpino.

Intensyvus automobilių eismas miesto centre sniegą tuoj pat pavertė slidžia suvažinėta pliurza. Nors dabar automobilį valdyti reikia itin atidžiai, o staigiai stabdant rizikuojama prarasti transporto priemonės kontrolę kai kurie pėstieji rizikavo kirsti gatves ne per pėsčiųjų perėjas. Pradėjus gausiai snigti, pareigūnai vos spėjo fiksuoti eismo įvykius, keturiuose iš jų nukentėjo žmonės.

Žiemišku vaizdu džiaugtis teks neilgai – šeštadienį popiet prognozuojama šlapdriba, pereinanti į lietų, kūčių vakarą – lietus, o per Kalėdas ir tarpušvenčiu turėtų danguje kybos tarpais prasisklaidantys debesys, o oro temperatūra bus teigiama. Plačiau apie šventinius orus skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA