Teisme dėl mažamečio Matuko nužudymo – kraupūs medikų liudijimai | Kas vyksta Kaune

Teisme dėl mažamečio Matuko nužudymo – kraupūs medikų liudijimai

delfi.lt 2017/12/21 11:21
DELFI nuotr.

Kauno apygardos teisme ketvirtadienį toliau tęsiama liudytojų apklausa baudžiamojoje byloje. Joje žiauriu mažamečio vaiko nužudymu kaltinama jo motina Monika Kaziukaitytė bei jos sugyventinis Gediminas Kontenis. Paskutiniame posėdyje liudijo M. Kaziukaitytės močiutė, o šiandien teismo salėje numatyta Kėdainių greitosios pagalbos medikų apklausa.

[galerija kiek=”12″]

Lemtingą dieną į nelaimės vietą atvykę medikai teisme sunkiai rinko žodžius.

„Kai atvykome tiek laiptinės, tiek namų durys jau buvo atviros. Įėję į vidų pamatėme be gyvybės ženklų ant žemės gulintį vaikelį. Ant vaiko kūnelio matėsi daug sužalojimų“, – pasakojo viena iš greitosios pagalbos darbuotojų Vesta.

Prie gulinčio Matuko matėsi mobilus telefonas, medikai suprato, kad patys tėvai, klausydamiesi dispečerio nurodymų, bandė gaivinti vaiką.

„Kaip supratau, jie vykdė dispečerinės nurodymus, paguldė vaiką ant žemės ir per telefoną klausydamiesi instrukcijų bandė gaivinti“, – sakė kita medikė Danguolė.

„Vaikelio širdis buvo sustojusi, todėl mes pradėjome gaivinimą. Pavyko grąžinti širdies ritmą, tačiau vaikas vis dar nekvėpavo, todėl jis skubiai buvo išgabentas į reanimaciją“, – pasakojo Vesta.

Kiek ir ant kurių kūno vietų matėsi mėlynės, medikai nepamena, tačiau, pasak jų, sužalojimai ant kūno buvo matomi.

„Mes neskaičiavome, nebuvo kada, turėjome gaivinti, bet matėsi, kad vaikas sumuštas“, – sakė kitas greitosios pagalbos medikas Modestas.

Mažametį į reanimaciją nugabenę greitosios pagalbos darbuotojai dar ilgai negalėjo atsitokėti.

„Buvo baisu. Rankos, kojos drebėjo, buvome pasimetę“ – sakė Modestas. Pasak greitosios pagalbos darbuotojų, jie tarpusavyje diskutavo ir bandė suvokti, kodėl su mažamečiu buvo taip baisiai pasielgta.

„Visada suspaudžia širdį, kai atsitinka nelaimės su vaikais. Visos esame mamos, todėl įsivaizduojame tą jausmą“, – sakė Danguolė.

Iš viso byloje numatytos 37 liudininkų apklausos. Būsimuose teismo posėdžiuose tikimasi kitų liudytojų – darbo biržos darbuotojų, vaistininkų, tą lemtingą dieną bendravusių su M. Kaziukaityte, apklausa.

Anksčiau Kauno klinikų medikai pasakojo, kad vaiko patirti sužalojimai buvo labai sunkūs – visas kūnas nusėtas mėlynėmis, sužeistos galvos smegenys, plaučiai. Berniukas buvo skubiai operuotas. Po operacijos jo būklė buvo kritinė, o gyvybę palaikė tik speciali aparatūra. Sumuštas berniukas išgyventi šansų neturėjo – mažylio galimybes medikai vertino labai prastai. Sausio 27 d. 7.30 val. mažamečio gyvybė užgeso.

M. Kaziukaitytė yra kaltinama žiauriai nužudžiusi savo artimą šeimos narį – bejėgiškos būklės mažametį sūnų. Taip pat ji yra kaltinama piktnaudžiavusi tėvų teisėmis ir pareigomis.

G. Kontenis kaltinamas žiauriai nužudęs bejėgiškos būklės mažametį ir tris kartus sukėlęs fizinį skausmą ar nežymų sveikatos sutrikdymą. Kraupus nusikaltimas Kėdainiuose buvo įvykdytas sausio 24-osios rytą, kai poros neregėtą įsiūtį sukėlė tai, kad vaikas neištarė skaičių pavadinimų.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA