Prekybininkai siūlo skubėti ruoštis šventėms: kai ko gali ir neužtekti | Kas vyksta Kaune

Prekybininkai siūlo skubėti ruoštis šventėms: kai ko gali ir neužtekti

delfi.lt 2017/12/20 19:47
Asociatyvi / Organizatorių nuotr.

Artėjant šventėms kalėdinis vajus įsisuka ne tik į dovanas siūlančias parduotuves, bet ir į turgų. Ten ant prekystalių jau išrikiuotos vištos, antys ir kalakutai, skelbiama TV3 žinių reportaže.

Turguose antienos kilogramo kainos svyruoja apie 6 eurus, o už visą kalakutą net nusiderėjus prašoma apie 50-ies eurų. Prekybininkai džiaugiasi nespėjantys suktis už prekystalio – kalėdinė prekyba įsibėgėja. Tiesa, žalia paukštiena keliaus ne tik ant šventinių stalų Lietuvoje, bet ir į užsienį.

„Siųsim į Norvegiją. Į dėžę įpakuojam ir siunčiam. Rytoj išveža – penktadienį gaus“, – televizijos žurnalistams pasakojo vieno sostinės turgaus pirkėja.

Ponia Augenija, kuri pati ir prekiauja antimis, sako, kad gyventojai paukštienos pradėjo ieškoti jau nuo gruodžio pradžios. Užsisakinėja, anot jos, viską – ir vištas, ir kalakutus, ir antis. Turguje prekiaujantys teigia, kad kai kurios paukščius lietuviai ir rezervuoja – bijo, kad jų tiesiog nebeliks.

Apie tai, kad paukštiena prieš Kalėdas itin paklausi, liudija ir turguje prekiaujantis pensininkas Bronius. Jis pirkėjus ragina nesnausti ir apsipirkti paskubėti jau dabar, mat norimos mėsos gali ir nebegauti.

Anot jo, viena žąsis kainuoja apie 30–35 eurus, priklausomai nuo paukščio svorio, o vištieną parduoda ir po 4 eurus.

Tačiau žurnalistų kalbinti pirkėjai kalbėjo atvirai: kol kas dar tik dairosi, kokiais valgiais papuošti šventinį stalą ir tikina kol kas daug neperkantys. Jie teigia, kad turguose ieško tik naminių paukščių.

Taip pat pirkėjai noriai dalijosi patarimais, kaip sutaupyti švenčių metu. Vienas būdų – ant stalo dėti ne tik savo gamintus, bet ir svečių atsineštus valgius.

„Vieni vieną atsiveža, kiti – kitą. Vieni mėsos, kiti žuvies, treti dar kažko. Stalas būna „sudėtinis“ pas mus dažniausiai. Dar jeigu savo užsiaugini – išvis gerai“, – patarimais dalijosi žurnalistų sutikta pirkėja.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA