Pagerbti Kauno mokslininkai – įteiktos premijos dviem profesoriams | Kas vyksta Kaune

Pagerbti Kauno mokslininkai – įteiktos premijos dviem profesoriams

V. Valuckienės nuotr.

Antradienį Vilniuje įsikūrusioje Lietuvos mokslų akademijoje penktą kartą įteiktos tradicinės Kauno miesto mokslininko premijos. Kauno meras Visvaldas Matijošaitis rankas spaudė dviems skirtingo profilio profesoriams iš KTU ir VDU.

Šįmet apdovanojimai už mokslo pasiekimus įteikti Kauno Technologijos universiteto (KTU) profesoriui Sigitui Tamulevičiui (trečias iš kairės) ir Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) profesorei, habilituotai daktarei Rasutei Žukienei (ketvirta iš dešinės).

Vilniuje mokslininkams apdovanojimus įteikė Kauno miesto meras V. Matijošaitis. Garbingas įvertinimas ir premija S. Tamulevičiui skirta už pasiekimus fizinių, biomedicinos, žemės ūkio ir technologijos mokslų srityse. R. Žukienė pagerbta už pasiekimus humanitarinių ir socialinių mokslų srityse.

Kauno miesto mokslininko premija įteikta penktąjį kartą. Pirmoji atiteko chemikui Juozui Gražulevičiui, antroji – LSMU medikei Daivai Rastenytei. Trečioji – dr. Mindaugui Bertačiui ir prof. habil. dr. Albertui Skurvydui. Ketvirtoji – KTU profesorei Palmirai Jucevičienei bei LSMU profesoriui Limui Kupčinskui.

Mokslininko premija skirta skatinti Kauno miesto mokslo kūrėjus už ilgametę aktyvią ir reikšmingą mokslinę veiklą, aukščiausius mokslo pasiekimus respublikinėje ar tarptautinėje erdvėje bei novatorišką mokslinę idėją ir jos įgyvendinimą Kaune.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA