L. Andriulis: tik Kaunas supranta gerą gyvenimą su cigaru dantyse | Kas vyksta Kaune

L. Andriulis: tik Kaunas supranta gerą gyvenimą su cigaru dantyse

R. Tenio nuotr.

Rinkodaros specialistas ir telekomunikacijų ekspertas Liudvikas Andriulis, žiniasklaidos skambiai pavadintas „aštriadančiu interneto chuliganu“, visai neseniai su šeima apsilankė Kaune. Vyrui gerą įspūdį paliko atgimstančios laikinosios sostinės susisiekimas, požiūris į šventes ir ypač – kalėdinė prekyba, kurios brangakmeniu jis paskelbė „Megą“. Siūlome užpildyti šventinio pozityvo atsargas šia geru stiliumi parašyta amerikietiška-kaunietiška svajone.

(Toliau publikuojamą tekstą L. Andriulis paviešino savo „Facebook“ paskyroje. Pranešimo kalba netaisyta – red. „Kas vyksta Kaune“ pastaba)

„Esame su Medeina Cijauskaite visiški reklamos aukos, ir perkame viską, kas reklamuojama, ir nieko, kas nereklamuojama. Už reklamą mūsų šeimoje svarbesni tik prekių ženklai – reklamos vaikai. Nu, mes tokie profesiniai, praktikuojam tai, ką pamokslaujam.

Tai žinoma, kad pamatę outdoorą, kviečiantį nusivylusius vilniečius važiuoti Kalėdoms į atsigaunantį Kauną, šventai įvykdėme reklamos nurodymą. Važiuoti, aišku, su „Kautra Plius“, nes Kostukas matė reklamas, o grįžti su „Lietuvos Geležinkeliais“, nes Rokas Masiulis yra brandas. Ir aišku, kad jokių menų ir kultūrų ir dvasių – Kalėdos yra komercijos šventė, todėl važiavome tik į „Megą“, vienintelį amerikonišką mall’ą Lietuvoje.

Dyvyjomės lygiomis it kūdikio užpakaliukas Matijošaičio gatvėmis, kurios ne automobilius – riedučius kviečia. Spoksojom pro „Taxify“ langą į virš Dariaus Songailos namo skriejančius Kalėdų elnius. Teisus buvo Andrius Užkalnis – Kaunas yra Lietuvos Amerika, Lietuvos Texas, tikri respublikonai ir konservatoriai be nesąmonių.

Tik Kaunas supranta big is beautiful, big blinding lights, dideles mašinas ir gerą gyvenimą su cigaru dantyse ir uždirbta arogancija akyse. Kaunas buvo biednas amerikonas, bet dabar jau stojasi, ir bus ten dalykų – ypač kai jau galės Art Deco fasadus naujai masiniu būdu pertepti. Tada jau mes, vilniečiai, visai raudosim prie savo purvinų duobėtų žvyrkelių, ir melsime paaukštinimo į poziciją Kaune.

Sutikome ir amerikonų. Užmačiau autobuse jaunuolį, ant UK formato trišakio „Samsungo“ pakrovėjo maunantį EU konverterį – va, galvoju, vargšas Piterboro emigrantas trečiu autobusu Kalėdoms namo į Kauną grįžta. Matas Žilaitis mane pažino, ties Kaunu pakalbino, pasirodo, star „Saulės“ gimnazijos vaikis, studijuojantis computer science Newcastle, planuoja masters Oxbridge. Patariau eiti iki PhD, nes tada ims USA universitetai ir tada didelis pinigų multiplikatorius bus. „Norėčiau Lietuvoje mokyklose padėstyti informatiką, sako, atiduoti kažką“. Baik tu, sakau, geriau užkalk kapitalo USA ir cielą mokyklą atidaryk, sistemiškai prieik prie klausimo. You have a point, sako jaunuolis, ir make’ina mano dieną. Matai, atsiųsk friend request, monitorinsim tavo progresą 🙂

Taksistas, vežęs į „Megą“, buvo nuostabiausias pašnekovas, pataręs aplankyti zoologijos sodą ne Kaune, o Kalvarijoje. Taksistas, vežęs iš „Megos“, šiaip prekiauja robotais, tik „Taxify“ bonusai dideli, tai ko nepaversti sekmadienio pinigais. My man.

Ir „Mega“ – by far and large geriausias, turbūt vienintelis tikras mall’as Lietuvoje, vienintelis suprantantis, kad mall’as yra ne tik prekyba, bet ir pramoga, jausmas. Nuo ryklių iki petting zoo, nuo pliušinių elnių ir Kalėdų laiškų su garantuotu atsakymu, nuo geriausio nuodėmingai neitališkos pastos restorano Lietuvoje iki ant riedučių važiuojančio elgutės žaisliuko su saldainiais – „Mega“ yra amerikietiškas šviesulys posovietinėje religinių balanos Kalėdų pelkėje. Ačiū, Rakauskai. Nupušęs ar ne, esi awesome.

Amerikietiškas miestas, amerikietiški žmonės – ambiciningi, darbštūs, neapsi***ę jautrumu, gerumu ir meniškumu – tokie pastatys Lietuvą.

I very like kaunieč people. Very.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA