R. Kurlianskis palieka koncerną „MG Baltic“ (papildyta) | Kas vyksta Kaune

R. Kurlianskis palieka koncerną „MG Baltic“ (papildyta)

BNS 2017/12/18 17:28
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Papirkimu ir prekyba poveikiu didžiausioje šalyje politinės korupcijos byloje įtariamas „MG Baltic“ viceprezidentas, LNK grupės ir „MG Baltic Media“ valdybos pirmininkas Raimondas Kurlianskis palieka vieną didžiausių šalyje koncernų.

Koncernas pranešė ketinantis už neskelbiamą sumą išpirkti R. Kurlianskio valdomas 2,34 proc. „MG Baltic Investment“ akcijų, po sandorio jis pasitrauks iš visų pareigų koncerne.

Sprendimą parduoti akcijas R. Kurlianskis motyvavo būtinybe susitelkti į artėjantį teismo procesą.

„Žinau, kad prasidėjus teismo procesui, nebegalėsiu likti vien pasyviu jo stebėtoju ir tam reikės skirti daug laiko. Akivaizdu, kad dėl to greičiausiai nukentėtų kita veikla, taigi, sprendimas padiktuotas tiek verslo logika, tiek aplinkybėmis“, – pranešime teigė R. Kurlianskis.

Teisėsauga įtaria, kad buvę liberalai Eligijus Masiulis ir Šarūnas Gustainis Liberalų sąjūdžio naudai paėmė kyšius iš R. Kurlianskio. Šis verslininkas įtariamas ir buvusio Seimo nario Vytauto Gapšio papirkimu.

„MG Baltic“ pranešė, kad nuo kitų metų naikinama koncerno valdyba, viceprezidentų pareigybės ir keičiami visų koncerno valdomų turto valdymo įmonių vadovai. Dariaus Mockaus kontroliuojamas „MG Baltic“, išpirkęs R. Kurlianskio akcijas, taps vieninteliu turto valdymo bendrovės „MG Baltic Investment“ akcininku.

„Pokyčiai atspindi koncerno turto nuosavybės pasikeitimus – akivaizdu, kad akcijas konsoliduojant vienose rankose, valdymas turėtų būti paprastesnis. Pasirinktas modelis užtikrina skaidrią ir paprastą struktūrą, o taip pat ir šimtaprocentinę pagrindinio akcininko atsakomybę. Gryninant verslo modelį ir rengiantis naujoms investicijoms tokia organizacijos struktūra suteiks galimybę veikti greitai ir, esant reikalui, keisti investicijų kryptį“, – pranešime spaudai sako D. Mockus.

„MG Baltic Investment“ valdo didžiausią Baltijos šalyse mažmeninės drabužių prekybos grupę „Apranga“, žiniasklaidos ir telekomunikacijos įmones vienijančią grupę „MG Baltic Media“ ir statybų bendrovę „Mitnija“.

Praėjusią savaitę pranešta, kad „MG Baltic“ viceprezidento Rolando Vingilio kontroliuojama investicijų bendrovė „Extera Baltic“ koncernui „MG Baltic“ perleidžia valdomus 25,06 proc. „MG Baltic Trade“ akcijų ir mainais perima 66,67 proc. nekilnojamojo turto plėtros bendrovės „MG Valda“ akcijų ir taps vienintele šios įmonės savininke.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA