Artėjančių švenčių proga kauniečiams – išankstinė vežėjų dovana | Kas vyksta Kaune

Artėjančių švenčių proga kauniečiams – išankstinė vežėjų dovana

R. Tenio nuotr.

Keliauti Kauno gatvėmis miesto viešuoju transportu nuo šiol bus dar patogiau – į kelius netrukus išriedės naujieji gamyklos dažais kvepiantys „Mercedes Benz Sprinter“ markės mažieji autobusai. Tokių visapusį komfortą kelionės metu garantuosiančių transporto priemonių bendrovė „Kauno autobusai“ įsigijo dešimt. Jau šiandien, pirmadienį, kauniečiai juos išvys miesto gatvėse ir, žinoma, galės išmėginti teikiamus privalumus keliaujant į norimą vietą.

[galerija kiek=”8″]

Naujieji „Mercedes Benz Sprinter“ – atitinka aukščiausius šiuolaikinius reikalavimus – yra žemagrindžiai, patogūs ne tik įlipti, bet ir įvažiuoti su neįgaliojo vežimėliu. Juose įmontuotos informaciją keleiviams teikiančios lauko ir vidaus švieslentės, oro kondicionavimo bei šildymo sistema. Mažuosiuose autobusuose yra 16 patogių sėdimų vietų ir erdvi stovinčiųjų keleivių aikštelė su 6 stovimomis vietomis. Taip pat „Mercedes Benz Sprinter“ atitinka „Euro 6“ emisijos standartus bei garantuoja mažesnį išmetamų taršalų kiekį, tad yra ekologiškesni bei naudoja mažiau kuro.

„Įsigytus „Mercedes Benz Sprinter“ gamino įmonė „Altas“. Džiaugiamės tuo, jog buvo atsižvelgta į mūsų pageidavimus ir lūkesčius – pristatyti mažuosius autobusus dar iki didžiųjų metų švenčių. Norėjome, kad naujosios transporto priemonės miesto gatvėse taptų simboline dovana kauniečiams Šv. Kalėdų proga. Smagu, jog galėsime suteikti žmonėms, besinaudojantiems viešuoju miesto transportu, dar gerernę paslaugų kokybę“, – džiugesio neslėpė M. Grigelis.

Bendrovės vadovo teigimu, mažieji autobusai vyks į tas vietas, kuriose įprasti Kauno autobusai gali susidurti su sunkumais pravažiuodami, apsisukdami ar prasilenkdami su kitomis miesto transporto priemonėmis. Be to, „Mercedes Benz Sprinter“ riedės tomis gatvėmis, į kurias dėl nedidelio keleivių srauto siųsti didįjį autobusą nėra būtinojo poreikio, nes visiškai pakanka mažojo.

Naujieji autobusai vežios kauniečius 19-uoju, 44-uoju ir 49-uoju maršrutais. Tačiau jų maršrutų skaičius nuolat plėsis.  M. Grigelis teigia, jog atvykus visiems dešimčiai „Mercedes Benz Sprinter“, miesto gatvėse nebeliks senųjų mažos talpos autobusų.

Pasak UAB „Kauno autobusai“ generalinio direktoriaus, tikimasi, kad rūpestingai eksploatuojami „Mercedes Benz Sprinter“ bent 5-6 metus tarnaus nereikalaudami didesnių investicijų remontui. Bendrovė į mažuosius autobusus investavo per 900 tūkst. eurų.

„Įsigydami naujus autobusus įvertinome ne tik ekonominį, bet ir moralinį aspektą. Manome, jog kauniečiai nusipelnė šiuolaikiškesnio ir komfortiškesnio viešojo transporto. Naujieji autobusai – tai tik vienas keleivių aptarnavimo gerinimo etapas. Bendrovės „Kauno autobusai“ artimiausiuose planuose – naujų žemagrindžių troleibusų ir autobusų pirkimas, kuris iš esmės turėtų pagerinti ne tik kauniečių kelionių kokybę, bet ir Kauno įvaizdį,“ – pokalbį baigė pašnekovas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA