Šeštadienį „Žalgirio“ arena pavirs didžiausiu kalėdiniu miesteliu po stogu | Kas vyksta Kaune

Šeštadienį „Žalgirio“ arena pavirs didžiausiu kalėdiniu miesteliu po stogu

Organizatorių nuotr.

Šventinis laikotarpis – įtempas metas, šiemet jam palengvinti gruodžio 16 dieną į laikinąją sostinę atvyksta pirmasis tokio mąsto kalėdinis miestelis po stogu – „Didžioji kalėdinė Kauno mugė“. Virš 200 prekybininkų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Latvijos lankytojus stebins originalių prekių gausa, išskirtiniais gaminiais, ir prie mugės prisijungusiais socialiniais projektais.

Origanalių dovanų ir detalių pasirinkimo gausa

Nuo pat 10 val ryto iki 16 val į didžiausią šalies areną sukviesti Kauno miesto svečiai ir gyventojai, sulauks virš 200 prekybininkų. Nuo namų interjero detalių iki dizainerių kurtų žiemos kolekcijoms aprangoms detalių – „Didžiojoje kalėdinėje mugėje“ šventinių idėjų atras kiekvienas lankytojas.

Smilkalai, žvakės, namų kvapai, muilai, kvapnieji aliejai, pirties tekstilės gaminiai, rankų darbo vilnos šlepetės, veltinukai, lininiai žaislai, daiktadėžės – puikiai pasitarnaus kaip dovana sau arba artimajam. Renginyje parduodami advento vainikai, dekoracijos, kojinės su užrašais, dekoratyvinės pagalvėlės, vaško žvakės, mediniai žaisliukai, kalendoriai, užrašinės, dovanų kortelės, skirtukai, piešiniai – pripildys namus kalėdinio jaukumo dvasia.

Speciali mados zona „Design for life“

Kankina klausimai, ką naudingo ir šiuolaikiško padovanoti artimama žmogui? Visi atsakymai čia pat veiksiančioje – mados zonoje. Unikalaus dizaino laikrodis, rankų darbo papuošalai, madinga suknelė, o gal jaukus megztas šalikas? Stileivos šiame renginyje taip pat bus nepamirštos. Mados zonoje „Design for life“ jų lauks drabužiai, aksesuarai, papuošalai, tekstilės gaminiai, priemonės grožiui, gaminiai tiek vyrams, tiek vaikams.

Renginio centre – gerumo akcijos

„Didžioji kalėdinė mugė“ šiemet neša ypatingą žinutę –dalintis bendrystės ir artumo jausmu, kurti tradiciją, skatinti besiruošiant šventes pasitikti su artimaisiais, o gerumu pasidalinti su aplinkiniais. Todėl prie mugės jungiasi projektai – „Ištiesk pagalbos ranką“ bei „Už spalvingą ir teisingą vaikystę“.

Pirmasis projektas akcentuos – nepasiturinčių šeimų problemas. Bus skatinama siųsti šilčiausius linkėjimus šeimoms, kurias kartais aplenkia Kalėdų Senelis. Jo kuriamas stebuklas dėl finansinių sunkumų aplenkia dažnus namus, kuriuose mažos širdutės prisipildžiusios laukimo, lieka neišgirstos. Prie mugės įėjimo lankytojų lauks specialios daiktadėžės. Juose rinksime savanoriškai aukojamas dovanas: knygas, žaislus, žaidimus, saldainius – visa, ko vaikai laukia Kalėdų rytą galėsite atnešti iš namų arba nupirkti mugėje.

Nuoširdų palaikymą skleis ir projektas ,,Už spalvingą ir teisingą vaikystę’’. Renginyje vaikai kartu su tėvais naudodami specialią techniką pieš piešinius ant vandens. Ebru technika kurtus atvirukus lankytojai galės parsinešti namo, o už darbelį renkamos aukos bus skirtos vaikams, sergantiems onkologinėmis ligomis.

Pirmųjų mugės lankytojų lauks ir specialios dovanos, todėl organizatoriai kviečia nedvejoti ir gruodžio 16-osios rytą praleisti renginyje.

Idėja sujungti 8 miestus

„Didžioji kalėdinė Kauno mugė“ tai – viena iš 8 Lietuvos miestuose rengiamo kalėdinio turo mugių. Vilniuje, Marijampolėje ir Šiauliuose jau įvyko pirmosios tūkstančius lankytojų pritraukusios mugės. Tą pačia dieną kaip Kaune, gruodžio 16, vyks ir „Didžioji kalėdinė Utenos mugė“ – Utenos daugiafunkciniame centre, Jonavos arenoje ir Klaipėdos „Švyturio arenoje“-gruodžio 17 dieną, o Alytaus areną aplankys gruodžio 23-iąją.

Prekybos centruose nusidriekusios eilės ir nesibaigiantys kamščiai miestų gatvėse ne retą gruodžio laikotarpiu priveda prie ribos, kuomet šventės tampa ne galimybe pabūti su šeima, o beatodairiškai užsisukti skubėjimo rate. „Negana to, didžiuosiuose prekybos centruose parduodami gaminiai atsikartoja eilę metų, ieškantiems originalumo tenka nemažą dalį laiko praleisti spėliojimuose arba plėsti paieškos laukus internetinėje erdvėje“ – pasakoja renginio organizatoriai UAB „Festivus“.

Šių pastebėjimų vedama renginių organizavimo įmonė nusprendė kalėdines muges paversti galimybe apsipirkti kitaip: be streso, drauge su šeima, atrandant vienetinius gaminius ir skleidžiant kaledinę dvasią. Ir kodėl gi to nepadarius didžiųjų miestų arenose?

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA