Trečiadienio popietę Kauno organizacijoms išplatintame laiške – nerišlus pagalbos prašymas (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Trečiadienio popietę Kauno organizacijoms išplatintame laiške – nerišlus pagalbos prašymas (papildyta)

Asociatyvi / Organizatorių nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekęs laiškas iš domeno „dipolis.eu“ elektroninės duombazės išplatintas ir kitoms Kauno įstaigoms, tačiau su laiške išdėstytu pagalbos prašymu portalo redakcija niekaip nesusijusi. 

Trečiadienį portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcijos el. pašto adresu buvo gautas Rolando Prušinsko laiškas, kuriame vyras nerišliai prašė pagalbos sau ir savo šeimai. Žurnalistai pabandė susisiekti el. paštu, iš kurio rašė minėtas pilietis, kad išsiaiškintų tikrąją situaciją, vėliau šis laiškas su nuoroda į portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcijos el. paštą „spaminiu“ būdu išplito po įvairių Kauno organizacijų elektronines pašto dėžutes.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija atsiriboja nuo šio laiško turinio ir jį parašiusio autoriaus, jo kontaktai perduoti Kauno socialiniams darbuotojams.

Šio laiško siuntėjo duomenyse nurodoma, kad laiškas buvo išsiųstas iš domenui „dipolis.eu“ priklausančios pašto dėžutės. Suvedus domeno adresą atsidaro Rotary klubo „Dipolis“ interneto svetainė. Portalas „Kas vyksta Kaune“ susisiekė su klubo atstovais dėl tolimesnio „spaminio“ laiško kelio tyrimo.

Papildyta

Projekto „Be streso II“, iš kurio el. pašto dėžutės domene „dipolis.eu“ išsiųstas laiškas, vadovas Aurelijus Daškevičius patvirtino, kad žinutė buvo kenkėjiška. „Atsiprašome, kad šiandien nuo 11.35 h iki 13 h iš mūsų pašto dėžutės gavote daug laiškų, kurių mes patys (projekto „Be streso II“ komanda) nesiuntėme. Projekto matomumas ir stiprus pripažinimas pritraukė asmenis, kurie tai norėtų panaudoti negarbingiems tikslams“, – redakcijai atsiųstame laiške teigia A. Daškevičius.

„Be streso II“ komandos manymu, įvyko kibernetinė ataka – svarstoma kreiptis į policiją dėl įvykio ištyrimo. „Jautėme dėmesį iš ne visai draugiškų atstovų. Neatmetame, kad galėjo pasinaudoti mūsų noru atkreipti visų dėmesį į vieną iš skaudžių temų Lietuvoje“, – rašo projekto vadovas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA