Jasikevičius: vieni kovojo, o kiti žaidė kaip vasarą parke | Kas vyksta Kaune

Jasikevičius: vieni kovojo, o kiti žaidė kaip vasarą parke

delfi.lt 2017/12/10 21:31
R. Tenio nuotr.

Kauno „Žalgiris“ po trejų metų pertraukos namuose nusileido Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkams, o vyriausiasis kauniečių treneris Šarūnas Jasikevičius po šios nesėkmės neslėpė nusivylimo savo auklėtinių kovingumu.

„Reikia pasveikinti varžovą, kuris pelnytai laimėjo rungtynes. Varžovai daugiau stengėsi, daugiau kovojo, labiau norėjo. Laimėjo komanda, kuri buvo užsivedusi bei buvo pasiryžusi kristi ir griūti. Tokių rungtynių ir laukiau, deja, nesugebėjau paaiškinti žaidėjams šių rungtynių svarbos.

Po pergalės prieš „Panathinaikos“ pasijautėme labai gerai. Jau ne pirmą kartą po geros pergalės mes pasijaučiame pasaulio užkariautojais. Jei pasižiūrėsite į mūsų statistiką ir vaizdą aikštelėje, turėjome vieną žmogų, kuris jaučia marškinėlius ir žino šių rungtynių svarbą.

Kitiems žaidėjams reikia augti, augti, augti. Ir ne tik krepšinyje. Reikia augti kaip žmonėms. Vakar jau treniruotė buvo labai bloga. Kai ruošiesi kovai prieš principinį savo varžovą, turi būti didžiausios emocijos, bet, deja, šito nesugebėjau išgauti iš žaidėjų“, – apgailestavo Š. Jasikevičius.

Treneris buvo nusivylęs klaidų skaičiumi bei teigė, kad jo auklėtiniai tiesiog nebuvo pasiruošę kovoti, nes po triumfo Eurolygoje nelaikė „Lietuvos ryto“ pakankamai svarbiu varžovu.

„Dažniausiai laimi komanda, kuri labiau nori. Jau per pirmąjį kėlinį suklydome 8 kartus. Aibė psichologinių klaidų, kartais man sunku suprasti, kaip mes išlikome rungtynėse.

Į taktinius dalykus dabar žiūrėti nelogiška. Vieni kovojo, o kiti žaidė kaip vasarą parke. Jei būtume laimėję, būčiau pasakęs tą patį. Nesuprantu, kodėl žaidėjai nenori atsiduoti prie tokios atmosferos. Ją šį kartą sukūrė abiejų komandų fanai.

Tai fantastiška atmosfera žaisti krepšinį, bet kai kurie žaidėjai galbūt pirmą kartą nugalėjo „Panathinaikos“, todėl „Lietuvos rytas“ po to neatrodė taip sexy. Vilniečiai labiau norėjo laimėti, treneris geriau juos paruošė ir jie verti pergalės“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA