Piktinasi skaitytojas: kaip praeiti pėstiesiems? | Kas vyksta Kaune

Piktinasi skaitytojas: kaip praeiti pėstiesiems?

Skaitytojų nuotr.

Beveik prieš du mėnesius prasidėję Dainavos parko rekonstrukcijos darbai jo kraštine žygiuojantiems pėstiesiems kelia netikėtų kliūčių, teršiama ir važiuojamoji gatvės dalis.

[galerija kiek=”4″]

„Gal galit pasakyti, kaip pėstiesiems praeiti? Ir ar galima dumblinais ratais ant važiuojamosios dalies važiuoti?“ – klausė su takelį užpylusia purvo vonia susidūręs „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas.

Šį atvejį jis užfiksavo nežymėtoje gatvelėje, einančioje palei parko rytinį kraštą – vienas jos galas išeina į V. Krėvės prospektą, kitas – į Taikos prospektą. Norint sėkmingai įveikti šį asfaltuotą pėsčiųjų tako ruožą, rodosi, praverstų botai. Teršiama ir važiuojamoji kelio dalis, o taką ir gatvę skirianti žolės juosta pavirtusi atvirais arimais.

Statybų aikštelė, žinoma, negali būti sterilia vieta, o rekonstruojamame parke nereikėtų stebėtis laikinai suniokotais žaliaisiais plotais, tačiau reikia priminti, kad kelio dangos užteršimas pagal LR Administracinių nusižengimų kodekso 459 straipsnį užtraukia 300-560 eurų baudą.

Kaip rašė „Kas vyksta Kaune“, rekonstruojamame Draugystės parke bus įrengtos paplūdimio tinklinio, krepšinio, parkūro aikštelės. Kauniečiai naujajame parke taip pat galės žaisti stalo tenisą, petankę, naudotis 1,5 km ilgio bėgimo-ėjimo trasa. Parke bus įrengtos treniruoklių stotelės, savo vietą atras ir riedutininkai bei riedlentininkai, kuriems iškils ekstremalaus sporto aikštelė. rekonstrukciją numatyta užbaigti per 12 mėnesių. Iš viso parko sutvarkymo ir priežiūros darbams skirta beveik 1,6 mln. eurų.

Nepraėjo be pasipriešinimo ir rekonstrukcijos pradžia – parko prieigose gyvenantys kauniečiai teigė, kad jie nebuvo pakankamai informuoti apie atliksimus darbus, piestu stojo prieš želdinių kirtimą. Daugiau apie rezistenciją skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA