Skandalas tęsiasi: mokytojo prašo likti, o direktoriui nustatytas pareigų pažeidimas | Kas vyksta Kaune

Skandalas tęsiasi: mokytojo prašo likti, o direktoriui nustatytas pareigų pažeidimas

KTU nuotr.

Gruodžio 8 d. vyko Kauno technologijos universiteto gimnazijos (KTUG) valdybos posėdis, kurio metu buvo nagrinėjamas galimo akademinio nesąžiningumo atvejis, kilęs per istorijos mokytojo Domo Boguševičiaus pamokoje vykusį atsiskaitymą.

Pirmoje valdybos posėdžio dalyje buvo pristatytos faktinės aplinkybės, pasisakė KTUG direktorius Tomas Kivaras, mokinių ir tėvų atstovai, iš anksto suderinus, įvyko konferencinis pokalbis telefonu su mokytoju D. Boguševičiumi. Išklausius visas puses, KTUG valdyba rinkosi į uždarą posėdį.

Gimnazijos valdybą sudaro Kauno technologijos universiteto (KTU), KTUG tarybos ir tėvų komiteto, mokytojų bei Gimnazijos Alumni draugijos atstovai. Siekiant darbo efektyvumo, posėdyje taip pat dalyvavo laikinai pareigas einanti KTU rektorė Jurgita Šiugždinienė.

Prieš pristatant posėdyje priimtus nutarimus, Valdyba pasidžiaugė, kad KTUG bendruomenė yra atvira, nesukaustyta ir brandi, todėl tiek mokytojai, tiek mokiniai, jų tėvai ir alumnai ne tik gali, bet ir atvirai reiškia skirtingas nuomones. Tuo Gimnazijos bendruomenė yra stipri ir išskirtinė.

Valdybos nariai pabrėžė, jog akademinis sąžiningumas KTUG yra prioritetas, akademinis nesąžiningumas – netoleruojamas. Tai akcentuojama ir KTU mokinių taisyklėse, kuriose nurodyta: „Mokiniai turi stropiai ir sąžiningai mokytis, gerbti bendramokslius, mokytojus, tėvus ir kitus gimnazijos bendruomenės narius.“

Išklausiusi visas suinteresuotas šalis ir atlikusi dokumentų analizę, Valdyba nustatė, kad nebuvo operatyviai ištirtas galimas akademinio nesąžiningumo atvejis per spalio 25 d. istorijos pamokoje vykusį atsiskaitymą. KTUG administracijai Valdyba rekomenduoja detaliai ir operatyviai išnagrinėti galimą akademinio nesąžiningumo atvejį bei apie priimtus sprendimus informuoti įvykio dalyvius, o taip pat ir Gimnazijos valdybą.

Gimnazijos valdyba taip pat rekomenduoja KTUG administracijai patikslinti akademinio nesąžiningumo tyrimo procedūras iki naujo semestro pradžios.

Valdyba atkreipia dėmesį, kad su nepilnamečiais vaikais susijusi informacija negali būti viešinama, skelbiama. Valdyba visoms suinteresuotoms pusėms rekomenduoja laikytis darbo tvarkos taisyklių, atkreipia dėmesį į KTUG darbo tvarkos taisykles, kuriose nurodoma vengti asmeninių vertinimų ir viešai neaptarinėti mokinių akademinių ar kitų nesėkmių.

KTUG valdyba rekomenduoja mokytojui D. Boguševičiui priimti Gimnazijos direktoriaus T. Kivaro pasiūlymą tęsti darbą mokykloje.

Valdybos pirmininkė Kristina Daubarytė, šiuo metu laikinai einanti KTU korporatyvinių ryšių direktorės pareigas, džiaugėsi, kad valdybos darbas vyko konstruktyviai, pavyko pasiekti bendrą sutarimą dėl rekomendacijų, kurios skirtos KTUG administracijai.

Kauno technologijos universitetas, atsižvelgdamas į 2017 m. gruodžio 8 d. įvykusio Gimnazijos valdybos posėdžio metu išsakytas dalyvių nuomones ir argumentus bei pateiktus dokumentus konstatavo, kad Gimnazijos administracija nesiėmė tinkamų veiksmų susidariusioje situacijoje galimam mokinių nesąžiningumo atvejui nagrinėti ir neatliko išsamaus tyrimo, nors buvo kilę abejonių dėl nesąžiningumo fakto nustatymo.

Gimnazijos administracija taip pat nėra užtikrinusi aiškios ir vieningos tvarkos taikymo nesąžiningumo atvejais Gimnazijoje. KTU gimnazijos direktoriui nustatytas darbo pareigų pažeidimas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA