Paaiškėjo data, kada V. Matijošaitis priims sprendimą dėl prezidento rinkimų | Kas vyksta Kaune

Paaiškėjo data, kada V. Matijošaitis priims sprendimą dėl prezidento rinkimų

R. Tenio nuotr.

Trečiadienio vakarą LRT televizijoje transliuotoje laidoje „Dėmesio centre“ su Edmundu Jakilaičiu dalyvavo Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis. Tarp įvairių diskusinių temų neišvengiamai buvo iškeltas ir prezidento rinkimų klausimas.

Nors klausimo meras ir vengė, tačiau prisipažino – sprendimas bus priimtas iki pavasarį vyksiančių savivaldos rinkimų. „Myliu ir Kauną, ir Lietuvą, tad tikrai galimybės neatmetu,“ – apie prezidento rinkimus teigė V. Matijošaitis.

Dėmesio sulaukė ir Vyčio klausimas. Meras teigė, jog dabar Kaune įvairios institucijos atlikinėja namų darbus, o jau kitą savaitę sės prie derybų stalo. Tiesa, sprendimas dėl statulas jau priimtas – Vytis Kaune tikrai iškils, tik dar nenutarta vieta. Asmeninės nuomonės V. Matijošaitis dėl vietos parinkimo neišsakė, tačiau iš 3-4 potencialių vietų labiausiai išsiskiria visuomenės nuomone tinkamiausia vieta – prie Kauno pilies. Mero teigimu, statula Kaune turėtų iškilti iki liepos 6 d. minėjimo.

Pajudės ir statybų projektai

E. Jakilaitis paminėjo ir kelis Kauno projektus – nacionalinį S. Dariaus ir S. Girėno stadioną bei Kėdainių tiltą. Laidos vedėjui užkliuvo iš naujo organizuojamas stadiono konkursas bei tilto pastatymo terminas.

Meras prisipažino, kad naująjį viešąjį konkursą dėl stadiono savivaldybei rengti privaloma, kadangi nei vienas iš 7 potencialių rangovų nepateikė projekto, neperžengiančio 25 mln. eurų slenksčio. „Tiesiog pigiausio varianto pasirinkti neleidžia konkursų skelbimo taisyklės. Privalome skelbti naują konkursą, reguliuosime kainą, tą darys ir konkurse dalyvaujančios įmonės.“

Stadiono pabaigtuves, bet kokiu atveju, meras žada 2020 metais.

Kalbai pasisukus prie Kėdainių tilto, V. Matijošaitis teigė, jog tilto idėja kirbėjo jau kelis metus, tačiau projekto reikalai pajudėjo tik dabar. Tiltas, mero teigimu, taip pat turėtų iškilti per pora metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA