Įvertino Kaune atsirasiančią Verslo alėją | Kas vyksta Kaune

Įvertino Kaune atsirasiančią Verslo alėją

Organizatorių nuotr.

Lietuvos verslo alėjos idėja įtraukta į Lietuvos valstybės „Šimtmečio dovanų” programą, kurioje surinkta daugiau kaip 400 savanoriškų veiklų sumanytojų ir rengėjų iš visos šalies.

2018 m. vasario 16 d. visi iškilmingai minės Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį, tam deramai pažymėti projektas „Šimtmečio dovanos“ skatino dovanoti dovanas Lietuvai, telktis bendruomenes, kaimynus, kolektyvus ar šeimas.

Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai pasiūlė savo dovaną Lietuvai – Lietuvos verslo alėją ir Verslo skverą, kurie visuomenei bus pristatyti 2018 m. vasario 16 d. Prie K. Petrausko ir Radastų g. sankryžos bus įrengta „Lietuvos Verslo alėja“, o tarp K. Petrausko ir Vydūno gatvių bus įrengtas Verslo skveras. Skvere ir alėjoje atsiras skulptūros „Pinigų kalnas“ ir „Plaktukas“.

Lietuvos verslo alėja Kaune./Organizatorių nuotr.

„Pinigų kalnas“ – kylanti, granito akmeniu padengta plokštuma ir jos viršūnėje esantis sostas. Bus galima užlipti ant trikampės kylančios plokštumos ir pasėdėti jos viršūnėje esančiame soste. Granito plokštumoje bus inkrustuota 11 bronzinių Lietuvos istorinių monetų kopijų (Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės denarai, grašiai, dukatai, šilingai), tarpukario Lietuvos Respublikos litai.

Verslo alėja./Organizatorių nuotr.

„Plaktukas“ simbolizuos pirmapradžius gamybos įrankius, ir vienoje linijoje išdėstytos iš granito iškaltos 36 vinys, imituojančios konvejerinį gamybos principą.

Erdvė kuriama Parodos kalne, kur tarpukariu vyko Lietuvą garsinusios žemės ūkio ir pramonės parodos. Anot projekto autorių, bus siekiama sukurti erdvę, įprasminančią verslą kaip piliečių gerovės šaltinį, valstybės stiprybės pagrindą, sukuriantį sąlygas mokslui, menui, kultūrai, sportui.

Sužinoti apie visas Šimtmečio dovanas galima čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA