Buvusi pareigūnė padėjo sulaikyti neblaivų vairuotoją | Kas vyksta Kaune

Buvusi pareigūnė padėjo sulaikyti neblaivų vairuotoją

Kauno apskrities VPK nuotr.

Į pensiją išėjusi ilgametė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) darbuotoja įgūdžių neprarado – pirmadienio vakarą pastebėjusi neaiškaus blaivumo vyrą, apie tai pranešė pareigūnams ir neleido jam sėsti už vairo.

Kauno apskrities VPK pareigūnai didelį dėmesį skiria siekdami užkardyti vairuotojų daromus Kelių eismo taisyklių pažeidimus kai asmenys sėda už vairo išgėrę. Vairavimas neblaiviam – viena iš dažniausių skaudžių eismo įvykių priežasčių. Pareigūnai, siekdami, kad keliuose nebūtų sužalotų ir žuvusių asmenų, aktyviai organizuoja įvairias prevencines priemones, patruliuoja bei operatyviai reaguoja į gaunamus pilietiškų gyventojų pranešimus apie galimai neblaivius vairuotojus kelyje.

Pirmadienį, gruodžio 4 d., apie 19 val. Kauno apskrities VPK pareigūnai sulaukė buvusios kolegės pranešimo apie Kauno r., Domeikavos sen. parduotuvės automobilių aikštelėje esantį galimai neblaivų taksi vairuotoją. Ilgą laiką policijoje dirbusi ir šiuo metu pensijoje esanti R. K., pastebėjusi įtarimą keliantį vairuotoją, nedelsiant ėmėsi veiksmų – neleido neblaiviam asmeniui sėsti už vairo.

Pareigūnai, operatyviai reagavę į gautą pranešimą, nuvyko į nurodytą vietą ir pastebėjo minėtą „Opel“ automobilį, kuriame sėdėjo 60 metų vyras. Alkoholio matuokliu vyrui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,11 prom. Neblaivus vairuotojas buvo sulaikytas ir pristatytas į areštinę.

„Raginame kiekvieną visuomenės narį būti pilietišku ir prisidėti prie saugumo kelyje stiprinimo – netoleruokime neblaivių vairuotojų, tokie asmenys negali dalyvauti eisme. Kilus įtarimams dėl vairuotojo blaivumo, nedelsiant apie tai informuokime bendruoju pagalbos telefonu 112. Tik visų bendromis pastangomis, atsakingumo ir pilietiškumo dėka sustiprinsime saugumą bei išvengsime skaudžių nelaimių keliuose“, – primena Kauno apskrities pareigūnai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA