Nužudymu įtariamam vyrui Kauno pareigūnų apmulkinti nepavyko | Kas vyksta Kaune

Nužudymu įtariamam vyrui Kauno pareigūnų apmulkinti nepavyko

DELFI nuotr.

Belgijoje sulaikius įtariamąjį tolimųjų reisų vairuotojo iš Kirgizijos nužudymu, antradienį Kauno apskrities Vyriausiajame policijos komisariate (VPK) surengta spaudos konferencija. Kaip pasakojo pareigūnai, nužudytojo tėvynainis ir kolega bandė gudriai mėtyti pėdas.

Gruodžio 1 d. į Kauno apskrities Vyriausiąjį policijos komisariatą (VPK) kreipėsi Kirgizijos pilietis, teigdamas, kad nuo lapkričio 28 d. kelyje iš Kauno į Klaipėdą dingo jo pažįstamas, tos pačios šalies pilietis, gimęs 1953 m. Pasigesta ir vyro vairuoto vilkiko „Mercedes-Benz“ su priekabe „Kogel“. Pareigūnai, gavę šią informaciją, pradėjo vykdyti aktyvią dingusio asmens paiešką.

Kauno apskrities VPK viršininko Dariaus Žukausko teigimu, šitaip įvykio pranešėjas bandė sumėtyti pėdas, nukreipti dėmesį nuo savo kaltės.

Gruodžio 3 d. bendruoju pagalbos telefonu pilietiški gyventojai pasidalino informacija apie pastebėtą vilkiką, kuris gali būti ieškomas kartu su dingusiu asmeniu. Kauno apskrities VPK pareigūnai nedelsiant nuvyko į Kėdainių rajone, Josvainių miestelyje esančią automobilių stovėjimo aikštelę, kurioje stovėjo dingęs vilkikas „Mercedes-Benz“. Atvykę pareigūnai, radę užrakintas vilkiko duris, išdaužė vilkiko kabinos durų stiklą ir kabinoje rado dingusio kirgizo kūną su durtine žaizda.

Intensyvaus pareigūnų ir prokurorų darbo dėka, šiandien Belgijoje buvo sulaikytas vyras, gimęs 1973 m. „Ikiteisminio tyrimo metu surinkta pakankamai informacijos, kuri leistų daryti tvirtą prielaidą, jog pilietis, policijai pranešęs apie dingusį savo pažįstamą, galimai jį ir nužudė“, – sakė D. Žukauskas. Manoma, jog tautiečio nužudymas galėjo būti buvo įvykdytas Kaune.

„Prokurorui užteko policijos pareigūnų surinktų duomenų, tam, kad Kirgizijos pilietis būtų pripažintas įtariamuoju. Generalinė prokuratūra šiandien išdavė Europos arešto orderį ir jis jau perduotas Belgijos karalystės teisėsaugos pareigūnams. Asmuo yra sulaikytas, pradėtos procedūros dėl šio vyro perdavimo Lietuvos Respublikai“, – teigė Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius.

Įtariamajam pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 129 str. 1 d. gresia laisvės atėmimas iki penkiolikos metų.

Tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA