„Žalgirio“ sporto direktorius Robertas Javtokas: Komanda dirba teisinga linkme | Kas vyksta Kaune

„Žalgirio“ sporto direktorius Robertas Javtokas: Komanda dirba teisinga linkme

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Daugiau nei du dešimtmečius profesionalių krepšinio komandų aprangas vilkėjęs Robertas Javtokas šią vasarą paskelbė apie karjeros pabaigą ir naujus iššūkius savo gyvenime. Po kelių mėnesių naujose pareigose R.Javtokas davė išskirtinį interviu laidai „Savaitė su Kauno „Žalgiriu“.

Pasaulio ir Europos pirmenybių medaliais pasipuošęs aukštaūgis paskutinius šešerius karjeros metus praleido Kauno „Žalgirio“ komandoje, kurios virtuvėje pasiliko jau nebe kaip žaidėjas, o kaip administracijos darbuotojas ir komandos sporto direktorius.

Sportinę aprangą į kostiumą iškeitęs R.Javtokas teigė šią mintį brandinęs jau seniai ir į naujas pareigas įsivažiuojantis po truputį.

„Praėjusio sezono pabaigoje sunkiai tai išgyvenau, šiek tiek stresavau žinodamas, jog tai mano karjeros pabaiga, tačiau šiemet, pradėjęs dirbti, supratau, kad esu tam visiškai pasiruošęs. Didžiausias iššūkis buvo susitvarkyti su savimi, bet kol kas viskas klostosi taip, kaip ir tikėjausi. Kuomet gavau pasiūlymą ir apsisprendžiau, žinojau, kad lieku sferoje, kurioje praleidau daug metų“, – apie tapimą „Žalgirio“ sporto direktoriumi kalbėjo R.Javtokas.

Iš arti stebintis Lietuvos čempionų žaidimą ir krepšininkų tobulėjimo procesą R.Javtokas net neabejojo, jog „Žalgiris“ eina teisinga linkme kaip komanda ir kaip organizacija bei išskyrė trenerio Šarūno Jasikevičiaus indėlį.

„Pagrindinėje komandoje turime trenerį Š.Jasikevičių, kuris visiems yra didelis autoritetas, žino tiksliai, ko nori. Turint tokį žmogų komandoje telieka dirbti savo darbą ir padėti jam siekti savo tikslų. Šį sezoną surinkome nemažai naujų žaidėjų, treneris labai reiklus ir ne visi jo filosofiją greitai įsisavina. Geri pavyzdžiai Kevinas Pangosas ar Brockas Motumas, kurie debiutinį sezoną buksavo, o vėliau tapo komandos lyderiais. Esu tikras, kad treneris išsireikalaus dar geresnio žaidimo iš naujokų“, – įsibėgėjantį „Žalgirio“ komandos sezoną įvertino pašnekovas.

Kita „Žalgirio“ sporto direktoriaus darbo sritis – dėmesys jaunųjų žalgiriečių tobulėjimui. Aiškią viziją turintis R.Javtokas daro viską, kad Kaune būtų sudarytos geriausios sąlygos šalies jaunimui ir, kad šie net negalvotų apie išvykimą į kitas komandas.

„Žalgirio“ dublerių užduotis nėra laimėti NKL ar uždirbti kuo daugiau finansų. Svarbiausia užauginti, jei ne gerą krepšininką, tai bent tą žmogų, kuris visada grįš į „Žalgirio“ areną bent jau kaip žiūrovas, nes ne visiems pasiseka tapti geriausiais krepšininkais. Geriname sąlygas jaunimui, stengiamės pakelti juos į dar aukštesnį lygį, kad jų tobulėjimas būtų efektyvesnis ir niekas nenorėtų iš čia išvažiuoti“, – mintimis dalinosi aiškią viziją turintis ilgametis Lietuvos rinktinės žaidėjas.

Penkiuose skirtinguose pasaulio kampeliuose rungtyniavęs aukštaūgis tikino niekur nėra matęs geresnių sąlygų nei „Žalgiryje“, bet sutiko, jog varžytis finansinėse lenktynėse su kitomis Eurolygos komandomis nėra prasmės.

„Vienintelė mūsų problema – ne guminis biudžetas. Visa kita „Žalgiryje“ aukščiausias lygis – nuo susisiekimo, treniruočių sąlygų, keliavimo, trenerių štabo ar aistruolių palaikymo. Taigi, žaidėjui, kuriam reikia to šuolio į milijoninį kontraktą, esame tikrai geras pasirinkimas“, – sąlygomis Kaune žavėjosi Eurolygos čempionas.

Mitus apie nepalaužiamos žalgirietiškos dvasios stiprybę patvirtinęs R.Javtokas labiausiai išskyrė buvusį ilgametį komandos draugą Paulių Jankūną, kuris, pasak jo, yra svarbiausia „Žalgirio“ figūra visomis prasmėmis.

„Vienareikšmiškai „Žalgirio“ lyderio funkcijas tiek rūbinėje, tiek aikštelėje ar už jos ribų atlieka P.Jankūnas. Tai tikras žalgirietis, jam tikrai gerai sekasi tvarkytis su kapitono užduotimis, visada su juo rasdavome bendrą kalbą ir buvome geri draugai. Svarbų vaidmenį rūbinėje vaidina ir Artūras Milaknis, Antanas Kavaliauskas, taip pat auga nauja karta, kuri pajunta žalgirietišką dvasią ir taip ji persiduoda iš kartos į kartą“, – rūbinėje vyraujančią atmosferą perteikti bandė sporto direktorius.

Pokalbio pabaigoje kalba pakrypo apie madą ir pirmą kartą „Žalgirio“ komandoje įvestą aprangos kodą į Eurolygos išvykos rungtynes.

„Niekada nebuvau laisvalaikio aprangos entuziastas, man tikrai nėra priimtina su sportine apranga važiuoti į restoraną. Toks mano požiūris, komanda turi turėti savo įvaizdį, atrodyti solidžiai, pasitempusi. Rungtynės nėra kasdienybė, tai labiau šventė“, – „smart casual“ aprangos įvedimu į komandą džiaugėsi R.Javtokas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA