Atleidžiamai teismo vertėjai pasiūlyta dirbti kiemsarge | Kas vyksta Kaune

Atleidžiamai teismo vertėjai pasiūlyta dirbti kiemsarge

BNS 2017/12/01 10:38
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Penkerius metus Panevėžio apygardos administracinio teismo vertėja dirbanti Eglė Lipskienė, gavusi atleidimo lapelį, darbą teisme turėtų palikti nuo ateinančio sausio. Kaip darbo alternatyva jai buvo pasiūlytas kiemsargės darbas už 240 kilometrų Klaipėdoje. Aptariama situacija susiklostė dėl Panevėžio institucijos jungimo prie Kauno apygardos administracinio teismo.

Pagal įstatymą valstybės tarnautojas, kurio pareigybė naikinama, turi būti skiriamas į kitas to paties lygio ir kategorijos valstybės tarnautojo pareigas. Penkias užsienio kalbas mokanti moteris nustebo, kai sužinojo, koks darbas ir kur jai siūlomas – aukštąjį išsilavinimą turinčiai specialistei siūloma 0,25 etato dirbti kiemsarge. Moteriai taip pat pasiūlytas ir 0,5 etato darbas teismo raštinėje, praneša dienraštis „Lietuvos rytas“.

„Siūloma laikinai pavaduoti raštinės specialistę, bet raštvedybos aš neišmanau – reikėtų eiti į kursus. Kol visko išmokčiau, pasibaigtų ir pavadavimo terminas“, – kalbėjo moteris.

Kauno apygardos administracinio teismo atstovė Laura Mukaitė-Snarskė teigė, kad situacija jai žinoma: „Šiuo metu reorganizuojami teismai ir prie Kauno apygardos administracinio teismo nuo kitų metų sausio prijungiami Klaipėdos, Panevėžio ir Šiaulių teismai. Yra sąrašas pareigų, kurios naikinamos, taip pat yra sudarytas sąrašas laisvų darbo vietų. Žmogui, kurio pareigybė naikinama, turime pasiūlyti tą darbo vietą, kuri yra laisva.“

Ji pridūrė, kad jei atleidžiamam darbuotojui iš viso nebus pasiūlyta jokia pozicija, jis kreipsis į teismą ir bus sugrąžintas į buvusią darbo vietą. „Situacija labai dviprasmiška, ir mes patys daug diskutavome, ar galime tokiam žmogui siūlyti tokią darbą vietą, bet teisės aktai numato, kad privalome siūlyti. Siūlome tai, kas yra. Kiemsargio pareigybė buvo pasiūlyta dešimčiai žmonių, tarp jų ir turintiems aukštąjį išsilavinimą“, – apie keistą situaciją kalbėjo teismo atstovė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA