Aplink Kauną prasideda eglučių įžiebimo maratonas | Kas vyksta Kaune

Aplink Kauną prasideda eglučių įžiebimo maratonas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šiandien Raudondvario dvare įžiebus pagrindinę Kauno rajono eglę, šie Kalėdas simbolizuojantys medžiai vienas po kito nušvis ir kitur. „Kas vyksta Kaune“ apžvelgia eglučių įžiebimo šventes miesto seniūnijose ir aplink, kauniečių pamėgtose vietose.

Gruodžio 1 d., 17 val. eglutės įžiebimo šventė laukia rajono gyventojų ir svečių. Renginį Raudondvario dvare atidarys Lietuvoje dar nerodytas „Viduramžių pasiuntinių“ iliuzijų šou. Šventės metu susirinkusiuosius stebins fakyrų ir artistų ugnies šou, čiuožėjų ant ledo pasirodymai.

Mažuosius sveikins 25 Kalėdų seneliai, pasmaližiauti tradiciškai kvies Kalėdinė dvaro cukrainė, o jaukumo šilumą skleis Kalėdų prakartėlė bei muzikinė Kalėdų pasaka, kurią dovanos trys balti angelai – Kristina Siurbytė, Viktorija Streiča ir Akvilė Garbenčiūtė. Eglutės įžiebimo šventei muziką padovanos Ramūno Difarto ir styginių pasirodymas „Gražiausia Šv. Kalėdų muzika“, o vakarą vainikuos diskoteka ant ledo.

Šią šventę taip pat kviečiame tiesiogiai stebėti portale „Kas vyksta Kaune“.

Rytoj, gruodžio 2 d. – svarbi diena Kauno gyventojams. Prie minios Rotušės aikštėje tikrai turėtų prisijungti ir viso regiono smalsuoliai, nes pažiūrėti tikrai bus į ką. 18 val. prasidėsiančioje šventėje pasirodys „Light Balance“ – šiuolaikinio šokio atlikėjai iš Ukrainos, pasitelkiantys šviesos diodų efektus. Taip pat atvažiuoja šviečiantys perkusijos meistrai iš Didžiosios Britanijos „Spark!“, kurie atidarys ir uždarys renginį. Žiūrovus džiugins „Viduramžių pasiuntinių“ šou, Ieva Zasimauskaitė, Egidijus Bavikinas, šiauliečiai funk atlikėjai „Gin’Gas“, o muzikinius numerius papildys trimatės vaizdo projekcijos, šviesų ir pirotechnikos efektai.

Kai kurios Kauno miesto seniūnijos turės savo eglutes: Petrašiūnuose ją planuojama įžiebti gruodžio 3 d. R. Kalantos g. žiedo aikštelėje, Dainavoje – gruodžio 7 d., 17 val. Dainavos parke, Aleksote – gruodžio 8 d., 18 val. Veiverių g. 132, Šilainiuose – gruodžio 9 d. Baltų pr. 44B ir gruodžio 10 d. Romainių g. 15, apie 16 val. Savo eglutes taip pat planuoja puošti Centro ir Žaliakalnio seniūnijų bendruomenės. Dėl renginių laiko miestiečiams dar derėtų pasitikslinti dominančiose seniūnijose, kadangi šie planai preliminarūs.

Traukiantis tolyn nuo miesto, gruodžio 5 d., 17.30 val. prie Garliavos seniūnijos vyks Garliavos eglutės įžiebimo šventė. 18 val. organizuojamas teatralizuotas žygis per Garliavą, o 18.30 žiūrovų laukia šventinis koncertas Garliavos sporto ir kultūros centre.

Neapsieis be puošmenų Kauno regiono kurortai. Gruodžio 8 d., 19 val. Kulautuvos centre vyks šio miestelio eglutės įžiebimas. Gruodžio 9 d., 17 val. į Basanavičiaus a. kvies Birštono žaliaskarės įžiebimo šventė. Čia vyks Kalėdų Senelio ir jo palydos sutiktuvės, žaidimai su besmegeniu Olafu ir princese Elza, koncertuos grupė „E.G.O.“ ir Omer Netzer kolektyvas iš Izraelio. Linkėjimus siųs pirotechnikai „Blikas“ ir oreiviai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA