Atidarytas vienintelis Kauno rajono baseinas | Kas vyksta Kaune

Atidarytas vienintelis Kauno rajono baseinas

R. Tenio nuotr.

Keliasdešimties tūkstančių eurų injekcijos iš Kauno rajono savivaldybės sulaukęs Mastaičių baseinas vėl pasirengęs priimti lankytojus. Atlikta daug darbų tam, kad baseinas atitiktų higienos reikalavimus. Ateityje ruošiamasi ne tik plėsti teikiamų paslaugų sąrašą, bet ir šalia vykdyti naujus statybos darbus.

Kauno rajono savivaldybė Mastaičių baseino remontui skyrė per 39 tūkst. eurų. „Buvo sutvarkyta pagrindinė vonia, pakeisti vandens filtravimo, valymo ir šildymo įrenginiai, įrengti žiūrovų suoleliai, atlikti kiti darbai“, – vardijo Kauno rajono savivaldybės sporto mokyklos, valdančios baseiną, direktorius Artūras Pūras.

Prileistas pašildyto vandens baseinas atitinka higienos normas. Vieninteliu Kauno rajono baseinu galės naudoti visa bendruomenė, tačiau daugiausia dėmesio bus skiriama vaikų mokymui plaukti. Čia bus vykdoma valstybinė antrokų mokymo plaukti programa. Baseinu naudosis ir Kauno rajono sporto mokykloje kultivuojamų sporto šakų mokiniai.

„Kas vyksta Kaune“ neseniai apžvelgė visų Kauno regiono baseinų kainodarą. Taip pat – ir Mastaičių baseino, kurio kainos klientams tikrai palankios, o jas galima peržvelgti čia.

Kauno rajono savivaldybė Mastaičių baseiną iš jį daug metų valdžiusios Kauno kolegijos perėmė spalio pabaigoje. Kolegijai jo išlaikymas tapo nuostolingas perkėlus Kraštotvarkos fakultetą iš Mastaičių į Kauną, todėl šio turto buvo nuspręsta atsisakyti. Galimybė perimti Mastaičių baseiną svarstyta seniai, dar nuo 2013 m. Sprendimą perimti nuosabyvę savivaldybės taryba pirmą kartą priėmė 2014 m. gegužę, bet dėl įvairių trukdžių tada to padaryti nepavyko.

Mastaičiai yra viena sparčiausiai augančių Kauno rajono gyvenviečių, čia gimsta daug vaikų, tad šalia baseino esančiame žemės sklype savivaldybė ateityje planuoja statyti pradinę mokyklą ir vaikų darželį. Pačiame baseine vėliau planuojama įrengti įvairias pirtis, vaikų zoną, vonias, atnaujinti sporto salę, įrengti masažo ir kineziterapijos kabinetus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA