Kūdikis vienas išvežtas į reanimaciją: gydytojai nežinojo, kad jis turi motiną | Kas vyksta Kaune

Kūdikis vienas išvežtas į reanimaciją: gydytojai nežinojo, kad jis turi motiną

delfi.lt 2017/11/29 14:42
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Į „TV pagalbą“ paskambino Irma iš Vilkaviškio rajono. Moteris verkdama papasakojo sunkiai įtikimą istoriją – jos marti prieš parą Vilkaviškio ligoninėje pagimdė. Tačiau medikai kūdikį išgabeno į Kauno klinikas, o motiną paliko Vilkaviškyje. Kas nutiko? Nežino nei sūnaus susilaukusi motina, nei artimieji.

„Marčiai prasidėjo sąrėmiai, iškvietėm greitąją. Visą dieną ji kankinosi, vaikelis gimė. Sūnelį pasvėrė, pamatavo ir motinai padavė. Paklausiau, ar viskas gerai. Atsakė, kad taip, liepė pamaitinti. O vaikiukas užmigo. Seselė patapšnojo per nugarytę ir vėl liepė maitinti, bet jis buvo vangus, iš nosytės ir burnytės vandenukas bėgo. Pradėjau nerimauti, kad kažkas negerai. Bet seselė tik pavalė ir vėl maitinti liepė“, – pranešime spaudai pasakojo moteris.

Tuomet, pasak Irmos, prasidėjo laibai keisti dalykai. Naujagimį apžiūrai paėmę Vilkaviškio medikai motinai netrukus pasakė, kad berniuką skubiai reikia gabenti į Kauno klinikas. Tačiau kūdikio motinai nebuvo leista važiuoti kartu.

„Kai Deimantei pasakė, kad vaikelį išveža į Kauno klinikas, ji susikrovė daiktus važiuoti kartu. Tačiau jai buvo pasakyta, kad vietos nėra“, – ašarodama pasakojo Irma.

Po kelių valandų šoko ištikta gimdyvė internete susirado telefono numerį ir paskambino į Kauno klinikas. Atsiliepę medikai irgi labai nustebo, kai sužinojo, jog į reanimaciją patekęs vaikelis turi sveiką, gyvą motiną.

„Kol kas niekas nesupranta, kodėl naujagimis buvo atplėštas nuo motinos, kai jam taip reikia jos artumo. Irma išgyvena – apie ką tik gimusio anūko būklę jai neteikiama jokia informacija. O tuo tarpu Deimantė eina iš proto negalėdama būti su savo sūneliu. Privalome skubiai veikti ir išsiaiškinti, kas čia vyksta“, – sunerimo ir „TV pagalbos“ narė Gerda Žemaitė.

Ar galės Gerda padėti nerimaujančiai mamai ir kodėl medikai paliko kūdikėlį be mamos, sužinosite jau šiandien laidoje „TV pagalba“ 16.30 val. per TV3.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA