Žalgirietis B.Daviesas: Įrodėme, kad galime būti konkurencingi su visomis ekipomis | Kas vyksta Kaune

Žalgirietis B.Daviesas: Įrodėme, kad galime būti konkurencingi su visomis ekipomis

R. Tenio nuotr.

Kauno „Žalgirio“ ekipa po savaitės pertraukos be rungtynių šį ketvirtadienį Eurolygos dešimtajame ture Tel Avive susitiks su „Maccabi“ klubu. Apie tai, kaip žalgiriečiams sekėsi maksimaliai išnaudoti laiką be dvikovų bei pasiruošimą rungtynėms su „Maccabi“, su „Žalgiris TV“ laidų rubrika #DėmesysEurolygai kalbėjo aukštaūgis Brandonas Daviesas.

„Ši pertrauka mums suteikia galimybę geriau pasiruošti naujoms kovoms, – apie kiek laisvesnį tvarkaraštį kalbėjo B.Daviesas. – Turime pilnavertes treniruotes ir geriau pasirengiame artėjančiai dvikovai. Svarbu, kad mūsų kūnai po pertraukos būtų švieži ir pailsėję. Kaip ir mūsų protai. Tai lyg ir galimybė viską pradėti iš naujo, susikaupti ir žengti į rungtynes tinkamai pasiruošus.“

Eurolygoje žalgiriečiai ir būsima kauniečių varžovė – Tel Avivo „Maccabi“ turi vienodą pergalių ir pralaimėjimų santykį – 5:4. Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai ir toliau kartoja praėjusio sezono tendenciją – „Žalgiris“ kol daugiau pergalių (3) iškovojo išvykoje nei namuose (2).

Pozityvus sezono startas, anot B.Davieso, tik įrodo, jog „Žalgirio“ klubas gali kovoti su visais varžovais Eurolygoje.

„Įrodėme, kad galime būti konkurencingi su visomis ekipomis. Turime dar daug ko išmokti. Buvo rungtynių, kurias galėjome laimėti bei turėjome laimėti, bet mums nepavyko. Žinoma, buvo ir tokių dvikovų, kuriose mums tą patį pavyko padaryti ir atimti pergalę iš varžovų. Manau, kad esame labai pavojinga ekipa, jei tik mūsų nusiteikimas tinkamas ir esame susikaupę ties tuo, ką turime daryti aikštėje“, – tvirtino B.Daviesas.

Praėjusiame sezone „Maccabi“ klubas Eurolygoje iškovojo tik dešimt pergalių. Šio sezono starte jau po devynių rungtynių žydų klubas yra sukaupęs pusė praėjusio sezono pergalių kraičio. B.Davieso teigimu, Neveno Spahijos treniruojama ekipa yra itin pavojinga.

„Tai solidi komanda su daug pavojingų žaidimo pusių. Jie gali žaisti greitai ir kartu sulėtinti žaidimą. Mums svarbiausia susikaupti ties tuo, ką turime išpildyti rungtynių metu. Turime pasitikėti paruoštu žaidimo planu ir mūsų trenerių štabu. Jeigu tai padarysime, turėsime geriausias galimybes laimėti“, – kalbėjo amerikietis.

Kauno „Žalgirio“ rungtynės su Tel Avivo „Maccabi“ prasidės ketvirtadienį 21.05 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA