Sutarta: kauniečiams bus atvertas iki šiol buvęs uždaras parkas miesto centre | Kas vyksta Kaune

Sutarta: kauniečiams bus atvertas iki šiol buvęs uždaras parkas miesto centre

P. Mačiulio „Facebook“ paskyros nuotr.

Kauno savivaldybės mero pavaduotojas Povilas Mačiulis savo „Facebook“ paskyroje pasidalino žinia, kad Kauno karo medicinos centro teritorijoje esantis parkas bus atvertas visuomenei. Šiai idėjai pritarė visos diskusijoje dalyvavusios institucijos.

„Atvirumo ir pritaikymo visuomenei koncepcijai pritarė visi: krašto apsaugos ministerijos, karo medicinos centro, kariuomenės ir kultūros paveldo departamento atstovai“, – žinutėje rašė P. Mačiulis.

Mero pavaduotojas pridūrė, kad pradėtas ir Griunvaldo gatvės projektinių pasiūlymų rengimas. „Ši gatvė taps draugiškesnė pėstiesiems ir dviratininkams, o darbus galėsime atlikti artimiausią vasarą. Panašu į tai, kad kauniečiai turės dar vieną puikią erdvę pasivaikščiojimams“, – džiaugėsi P. Mačiulis.

Platesnę informaciją apie parke vyksiančius pokyčius jis žadėjo pateikti netrukus. „Kas vyksta Kaune“ primena, kad apie Griunvaldo, Gedimino gatvių ir Vytauto prospekto ribojamos erdvės atvėrimą visuomenei imta kalbėti vasaros pradžioje. Ši idėja, kaip komentavo P. Mačiulis, kilo tarptautinei jaunų urbanistų ir transporto ekspertų komandai. Jie pasiūlė Griunvaldo g. paversti pėsčiųjų zona ir apjungti ją su šalia esančiu parku.

Viena iš idėjos autorių Živilė Šimkutė rugpjūtį sakė, kad Griunvaldo g. įsikūrus laikinajai Kauno autobusų stočiai ir sumažėjus automobilių srautui, pastebėtas potencialas gatvei tapti pėsčiųjų alėja. Jos manymu šalia Karo ligoninės stūksantis senas parkas nebūtų pernelyg aktyvia erdve, nes tai, šiaip ar taip, žalias gražus sodas su chaotiškai pasodintais medžiais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA