V. Matijošaitis susitiko su „valstiečių“ vedliais | Kas vyksta Kaune

V. Matijošaitis susitiko su „valstiečių“ vedliais

R. Tenio nuotr.

Pirmadienio rytą Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis su palyda svečiavosi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos Kauno biure. Čia susitikus su Viktoru Pranckiečiu, Ramūnu Karbauskiu ir kitais Kaune išrinktais LVŽS frakcijos Seimo nariais aptarti miestui svarbūs klausimai.

Susitikimo iniciatoriai buvo LVŽS, jų frakcijos Kauno biure ir įvyko pasitarimas. Biuro viešųjų ryšių specialistės Ievos Dyraitės teigimu, susitikimas iš esmės buvo skirtas geriau susipažinti ir miesto valdininkams megzti dialogą su Kaune išrinktais LVŽS frakcijos Seimo nariais.

„Dalyvavo praktiškai visi šiai grupei priklausantys parlamentarai, taip pat Seimo pirmininkas. Svarstyta daug įvairių einamųjų klausimų: kaip stiprinti bendruomenes, patį Kauno miestą ir jo regioną, kokios Seimo narių ir mero galimybių ribos“, – sakė I. Dyraitė.

Be Lietuvos ir Kauno aktualijų, kalbėta apie S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukciją ir valstybės biudžetą.

„Meras pasidžiaugė, kad rekonstrukcijai planuojama skirti 1,5 mln. eurų, išnarstė biudžetą – kam reikėtų daugiau lėšų, kur būtų galima pasitempti, kokios yra Kauno problemos. Buvo aptarti Kaunui reikšmingi buitiniai klausimai – Seimas su miesto valdžia ieškojo būdų bendradarbiauti“, – apibendrino LVŽS frakcijos Kauno biuro atstovė.

Kada žadėta injekcija pasieks miestą ir bus paskirta stadionui pasakyti dar negalima, kadangi valstybės biudžetas bus patvirtintas tik gruodžio 12 d. Po šios datos, anot I. Dyraitės, bus galima įvardyti konkrečius finansinės paramos terminus.

V. Pranckietis produktyviai išnaudojo šiandienos apsilankymą Kaune – kaip nurodoma jo darbotvarkėje, po susitikimo su V. Matijošaičiu vyko į Kauno rajono savivaldybę, kur bendravo su rajono gyventojais, po to lankėsi Giraitės ginkluotės gamykloje, Giraitės vaikų darželyje. 17 val. numatytas susitikimas su Užliedžių seniūnijos gyventojais.

R. Karbauskio oficiali dienotvarkė, tuo tarpu, ne tokia intensyvi – iki vidurdienio dalyvavęs susitikimuose Kauno Seimo narių biure, išvyko į sostinę, kur nuo 16 val. turėtų dalyvauti Lietuvos kultūros centrų asociacijos apdovanojimuose „Auksinis feniksas“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA