Išklausys miestiečių nuomonę apie viešąjį Kauno transportą | Kas vyksta Kaune

Išklausys miestiečių nuomonę apie viešąjį Kauno transportą

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kaip Kaune pagerinti susisiekimą viešuoju transportu ir naudojimąsi juo padaryti dar populiaresnį? Šį trečiadienį rasti atsakymus kauniečiai kviečiami viešoje diskusijoje VDU mokslo ir studijų centre.

Viešojo transporto skatinimas yra bene svarbiausia rengiamo Kauno miesto darnaus judumo plano dalis. Vienas iš šio strateginio dokumento tikslų yra paskatinti miestiečius dažniau važiuoti viešuoju transportu. Kitais žodžiais tariant – padaryti viešąjį transportą mieste modernesnį, patrauklesnį ir patogesnį bei siekti, kad keliauti viešuoju transportu Kaune būtų greičiau, pigiau ir patogiau nei automobiliu.

„Viešąjį transportą siekiame paversti patogesniu ir labiau prieinamu miestiečiams. Todėl mums labai svarbu žinoti gyventojų nuomonę ir jų poreikius. Norime, kad žmonės pasakytų, ko jiems reikia, kur mato didžiausias problemas“, – teigė Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Viešajame susitikime šį trečiadienį, lapkričio 29 dieną, bus aptariamos Kauno viešojo transporto problemos, įvardinamos, kurios iš jų yra prioritetinės ir spręstinos pirmiausiai, sudėliojami viešojo transporto plėtros tikslai ir vizija. Taip pat susitikime bus kalbama apie tai, kas paskatintų kauniečius dažniau važiuoti autobusais ir troleibusais. Tai dažnesni autobusai, patogesni tvarkaraščiai, nauji maršrutai, didesnis pasiekiamumas, geresnis informacijos pateikimas, keliavimo programėlės, daugiau stotelių, lankstesni bilietai, jungtys su kitais miestais bei daug kitų galimų sprendinių.

Rengiant darnaus judumo planą yra atliekami viešojo transporto tyrimai, skaičiuojami keleivių srautai, judėjimo kryptys, maršrutų apkrovimas. Diskusijų su visuomene tikslas yra papildyti šias analizes: išgirti, ko miestiečiams viešajame transporte trūksta, kas patinka, kas keistina. Diskusijos padės geriau suprasti miestiečių keliavimo įpročius ir poreikius, susitikime išsakytos idėjos ir pastabos papildys atliekamus tyrimus bei padės parinkti geriausius Kauno darnaus judumo plano sprendinius.

Susitikimas vyks lapkričio 29 d. 17.00 val. Vytauto Didžiojo universitete, mokslo ir studijų centre V. Putvinskio gatvėje 23, 414 auditorijoje, ketvirtame aukšte. Į susitikimą kviečiami visi besidomintys darniu judėjimo, viešuoju transportu, turintys idėjų apie maršrutus, stoteles, bilietus.

Renginio programa

17.00 Viešojo transporto situacijos Kaune apžvalga
17.30 Diskusijos darbas grupėse
Problemų įvardinimas ir prioretizavimas pagal temas
Vizijos apibrėžimas, tikslų nustatymas bei galimų sprendinių parinkimas
Diskusijų temos:
Viešojo transporto maršrutai, pasiekiamumas mieste ir priemiesčiuose
Autobusų parkas, naujos viešojo transporto rūšys
Bilietai ir informavimo sistema
Viešojo transporto įvaizdis ir sąveikos su kitu transportu
Eismo organizavimas, viešojo transporto prioritetas eisme
18.45 Apibendrinimas ir renginio pabaiga
Registruotis į renginį galima paspaudus šią nuorodą: goo.gl/qsoR2n
Kauno miesto darnaus judumo planas bus parengtas 2018 vasarą. Jo rengimo metu yra organizuojami vieši susitikimai, kurių tikslas į plano rengimą įtraukti ir informuoti visuomenę bei suinteresuotas šalis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA