Paaiškėjo, kiek už vertingą informaciją pranešėjams pernai mokėjo policija ir STT | Kas vyksta Kaune

Paaiškėjo, kiek už vertingą informaciją pranešėjams pernai mokėjo policija ir STT

BNS 2017/11/26 16:27
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Už vertingą informaciją apie nusikalstamas veikas pernai pranešėjams piniginį atlygį skyrė policija ir Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT). Pasieniečių darbe tokių atvejų kol kas nėra buvę.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) tokią informaciją pateikti atsisakė, motyvuodama konfidencialumu, tačiau teigia, kad apie nusikalstamas veikas pranešama vis dažniau.

„Pastaraisiais metais pranešimų skaičius didėja ir galima būtų teigti, kad Lietuvos gyventojai vis mažiau pakantūs mokesčių nemokėjimui ir kitiems finansiniams nusikaltimams“, – atsakyme nurodė FNTT atstovai.

STT skelbia pernai atlygį už suteiktą vertingą informaciją sumokėjusi net dvylikai asmenų. Bendra jiems išmokėta suma siekia daugiau kaip 9,3 tūkst. eurų.

Policijos departamentas BNS informavo, kad pernai buvo vienas atvejis, kai apie nusikaltimą pranešęs asmuo gavo 500 eurų. Šiemet tokių atvejų buvo du, pranešėjams sumokėta 1,5 tūkst. eurų.

Atlygis amenims, suteikusiems vertingos informacijos teisėsaugos institucijoms, gali būti išmokamas, kai pasinaudojus šia informacija pradedamas ikiteisminis tyrimas. Taip pat asmenims atsilyginama, jei jų dėka nustatoma turtinė žala valstybei arba jos pavyksta išvengti.

Tokia išmoka gali siekti iki 14 tūkst. eurų, jeigu suteikiama vertinga informacija apie sunkų nusikaltimą, iki 7 tūkst. eurų – už suteiktą vertingą informaciją apie apysunkį nusikaltimą, iki 2 tūkst. eurų – už suteiktą vertingą informaciją apie nesunkų nusikaltimą, iki 500 eurų – už suteiktą vertingą informaciją apie baudžiamąjį nusižengimą.

Atlygis negali būti skiriamas asmeniui, kuris pats dalyvavo nusikalstamoje veikoje, apie kurią pranešė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA