Gatvės prekybai romai renkasi piką | Kas vyksta Kaune

Gatvės prekybai romai renkasi piką

Skaitytojų nuotr.

Šįkart – ne visai gatvės, veikiau aikštelės, bet tikrai atvirame ore. „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas užfiksavo romų tautybės prekeivius, nardančius tarp automobilių vienos ūkinių prekių parduotuvės automobilių stovėjimo aikštelėje. Nors apie prekybą pranešta Bendrajam pagalbos centrui (BPC), vargu ar mikliai besisukantys asmenys sulauks sankcijų.

Skaitytojas Algis redakciją informavo, kaip jis sakė, apie romų tautybės „verslininkus“, prekiaujančius puodais ir peiliais prie „Ermitažo“ Raudondvario plente. „Verslas, turbūt, sekasi, nes prekes pristatinėja juodu W211 kėbulo „Mercedes-Benz“. 112 informuota, bet, ko gero, kaip visad nieko neįvyks“, – teigė vyras.

Jam pačiam virtuvės rakandų apžiūrėti neteko – mano, dėl to, kad neatitinka romų tikslinės auditorijos. „Panašu, kad potencialus klientas – moteriškos lyties atstovės, išeinančios iš darbo („Sanitex“ visai šalia) arba žmonės, bekraunantys į automobilius didesnius pirkinius. Dar labai greitai įvertina automobilio rinkos verte, turbūt, žino iš patirties. Ir, panašu darbymetis pasirenkamas neatsitiktinai – visi skuba tarp 16 ir 17 val., automobilių pilna, lengva dingti“, – svarstė Algis.

Skaitytojo teigimu, šiems „pardavimų vadybininkams“ policiją jis jau yra kvietęs, ir pastebėjo, kad jų „Mercedes-Benz“ registracijos numeriai nauji. „Įtariu, reguliariai atsinaujina, kad nekristų į akis. Tačiau BPC šįkart labai maloniai bendravo. Prieš tai yra tekę išgirsti, kad niekam nerūpi, ką per žinias rodo ir kas kur prekiauja. Rėžė „sakykit, kokios pagalbos kam reikia.“ Šįkart normaliai, tik neaišku, kas po to vyko…“ – pasakojo Algis.

Kauno savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo Vytauto Jurkevičiaus teigimu, nelegali prekyba kontroliuojama pagal gautus pranešimus ir skundus, prekeiviai turi turėti nustatyta tvarka išduotą leidimą. „Bausti nelegaliai prekiaujančius piliečius gali tiek mūsų skyrius, tiek policija. Kaip reaguoja policija, gavusi pranešimą – pasakyti negaliu. Bet kuriuo atveju, kam nors persiųsti nagrinėti pranešimą neturi teisės“, – komentavo V. Jurkevičius.

Jei pasitaikys panašių atvejų, jis prašo informuoti Viešosios tvarkos skyrių tel. 837 22 25 30.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA