Portalas „Kas vyksta Kaune“ pristato: jie sukūrė Lietuvos šimtmečio gėlę | Kas vyksta Kaune

Portalas „Kas vyksta Kaune“ pristato: jie sukūrė Lietuvos šimtmečio gėlę

R. Tenio nuotr.

Lapkričio 22 d. kino centre „Romuva“ vyko trumpametražių trilogijos „Kasdieniai šimtmečio herojai“ peržiūra, po kurios filmų kūrėjai Evaldas ir Aistė Virkečiai pakvietė atvykusius vakaro svečius ir filmų herojus susipažinti vieniems su kitais.

Kūrėjai džiaugėsi, kad filmų herojai pokalbio metu atrado bendrų sąlyčio taškų, jautėsi, jog praplėtė bendraminčių ratą Kauno mieste.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ suteikia galimybę išvysti visus trumpametražius filmukus tiems, kurie negalėjo atvykti į jų peržiūrą. Dokumentinio formato filmukai leidžia pažinti kiekvieno herojaus kasdienybės unikalumą – darbus, skirtus Valstybės šimtmečio minėjimui.

Antroji istorija –  apie Aleksandro Stulginskio universiteto profesorius Simą Gliožerį ir Alfonsą Sigitą Tamošiūną. Jau 40 metų gėlių selekcijos srityje dirbantys kolegos išvedė daugiau kaip keturiasdešimt originalių augalų veislių. Neseniai pradžiugino ir Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui skirta gėlių rūšimi. Šios gėlės ne tik žiedai, bet ir lapai labai dekoratyvūs, margaspalviai. Tikimasi, kad Lietuvos gėlė pasklis po pasaulį.

Kauno miesto savivaldybės inicijuojamos programos „Iniciatyvos Kaunui“ projektas „Kasdieniai šimtmečio herojai“ šį kartą rėmėsi tik trijų filmukų kūrimu, tačiau filmų kūrėjai gauna kvietimų tęsti šį pradėtą darbą ir kartas nuo karto sulaukia rekomendacijų papasakoti istorijas apie kitus žmones. Nors šį kartą tema buvo siejama su įkvepiančių asmenybių pasiruošimu Lietuvos valstybės šimtmečio minėjimui, ketinama temą plėsti – filmuoti nebūtinai žinomas asmenybes, kurios savo kasdieniu darbu kuria valstybingumą ir įkvepia mėgti savo veiklą.

Filmukų kūrėjai Evaldas ir Aistė ragina visus kauniečius nelikti abejingais ir pasiūlyti žmones, kurie nusipelnė būti išgirsti, pamatyti didžiajame ekrane. Kuo daugiau tokių istorijų bus sukurta, tuo didesniu skaičiumi savo šaliai ir miestui kuriančių asmenybių Kaunas galės didžiuotis. Laiškus, kuriuose galima aprašyti siūlomus asmenis filmukams, kviečiama rašyti adresu: simtmecio.herojai@gmail.com arba dalintis komentaruose.

Projektą finansuoja Kauno miesto savivaldybės programa „Iniciatyvos Kaunui“.

Paskutinių herojų istoriją išvysite sekmadienį portale „Kas vyksta Kaune“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA