Teismas paskelbė verdiktą „Linkomanijos“ byloje | Kas vyksta Kaune

Teismas paskelbė verdiktą „Linkomanijos“ byloje

delfi.lt 2017/11/20 16:47
DELFI nuotr.

Pirmadienį Vilniaus apygardos teismo posėdyje paskelbtas sprendimas vadinamojoje „Linkomanijos“ byloje.

Pagal priimtą nutartį, ryšio tiekėjų klientai nebeturės prieigos prie interneto svetainės linkomanija.net, tačiau ji dar gali būti skundžiama apeliacine tvarka.

Primename, kad ieškovas Lietuvos autorių teisių gynimo asociacija (LATGA) teismo prašė įpareigoti ryšio tiekėjus panaikinti vartotojų prieigą prie interneto svetainės linkomanija.net.

Iš šio tinklapio interneto vartotojai gali atsisiųsti „torrent“ failus, kurie leidžia tarpusavyje dalintis įvairaus pobūdžio informacija, pavyzdžiui, muzika, filmais, kompiuterio programomis ir t.t.

Atsakovai byloje yra „Bitė Lietuva“, „Telecentras“, „Init“, „Cgates“, „Balticum TV“, „Splius“, „Penkių kontinentų komunikacijų centras“ ir „Telia Lietuva“.

Lapkričio 20 dieną priimta nutartis gali būti skundžiama apeliacine tvarka per 30 dienų.

Anksčiau rašyta, kad spalio 10 dienos posėdyje LATGA atstovaujantis advokatas Andrius Iškauskas teigė, jog autorių kūriniai linkomanija.net talpinami be jų sutikimo, o tai pažeidžia jų teises į intelektinę nuosavybę.

Tuo metu „Telia Lietuva” advokatas Vytautas Mizaras dėstė, kad LATGA atstovauja tik nedidelei Lietuvos autorių ir dar mažesnei užsienio autorių daliai. Jis taip pat nurodė, kad „Telia” teikia neutralias technines ryšio paslaugas, o siūlomas draudimas yra neproporcingas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA