Kauno pareigūnai Vokietijoje sučiupo ilgai nuo teisėsaugos besislapsčiusį žmogžudį | Kas vyksta Kaune

Kauno pareigūnai Vokietijoje sučiupo ilgai nuo teisėsaugos besislapsčiusį žmogžudį

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Lapkričio 17 dieną, penktadienį, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai iš Vokietijos į Lietuvą parskraidina G. P., gimusį 1983 m., kuris 14 metų slapstėsi nuo Lietuvos teisėsaugos institucijų.

Vyrui 2002 m. lapkričio 20 d. Kauno apygardos teismo sprendimu buvo paskirta 11 metų laisvės atėmimo bausmė dėl tais pačiais metais įvykdyto sunkaus nusikaltimo – nužudymo. 2002 m. sausio 11 dieną Kaune, Vydūno alėjoje, prie bendrabučio G. P., veikdamas kartu su bendrininkais, gimusiais 1982 m. ir 1983 m., dėl chuliganiškų paskatų sumušė vyrą (gim. 1950 m.), kuris dėl patirtų sužalojimų mirė.

2003 m. gegužę, kaip besislapstančio nuo teisėsaugos, Kauno apygardos teismo sprendimu buvo pradėta G. P. paieška. Manant, kad vyras gali būti išvykęs į užsienį, 2005 m. spalį buvo išduotas Europos arešto orderis.

Kauno apskr. VPK pareigūnai per visą šį laikotarpį atliko eilę paieškos veiksmų, tikrino visą gaunamą informaciją. Nuolat bendraujant ir bendradarbiaujant su užsienio šalių pareigūnais, 2017 m. rugsėjo 14 d. Lietuvos teisėsaugos pareigūnų prašymu Vokietijoje, Klopenburge, buvo sulaikytas G. P. Nors iki padaryto sunkaus nusikaltimo senaties termino buvo likę keli mėnesiai, sėkmingo bendradarbiavimo dėka, vyrui išvengti atsakomybės nepavyks.

Į Lietuvą pargabentas vyras bus perduotas Kalėjimų departamentui prie Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijos vykdyti teismo paskirtą nuosprendį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA